Paul Magnette, PS-voorzitter, aan de vooravond van 1 mei. “Heel wat bedrijven hebben winst en keren miljarden uit aan de aandeelhouders. En dan is er geen geld voor de lonen? Dat is niet evenwichtig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette, PS-voorzitter, aan de vooravond van 1 mei. “Heel wat bedrijven hebben winst en keren miljarden uit aan de aandeelhouders. En dan is er geen geld voor de lonen? Dat is niet evenwichtig.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten

INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Wij trokken al naar het gerecht tegen het Vlaams Belang omdat ze racistisch is, dat willen we nog doen. En in het parlement willen we hun dotatie laten intrekken”

“De politiek kan de stijgende prijzen niet blijven drukken”, erkent PS-voorzitter Paul Magnette. Maar de socialist is strijdbaar. “De lonen moeten daarom nog stijgen." Hij pleit voor een rijkentaks. Op 2 mei alweer vergeten? “Pas du tout! Alleen zo kunnen we middenklasse helpen.”

158 reacties

 • Emiel Van Roost

  11 maanden geleden
  Magnette zou zich beter bezig houden met zijn eigen partij of denkt hij dat hij de peetvader van belgie is.
 • Maarten Cambré

  11 maanden geleden
  Het wordt de hoogste tijd voor een cordon sanitaire rond de socialisten. Hun uitgesproken antidemocratische houding waarbij de wil van de kiezer alleen maar gerespecteerd wordt als die het "juiste" bolletje kleurt is een aanfluiting van alles waar ware democratie voor zou moeten staan.
 • Rik Hofman

  11 maanden geleden
  Ik zou de dotatie afnemen van corrupte partijen. PS mag al gaan bibberen.
 • Jean en Marie-Jeanne Kegel

  11 maanden geleden
  Die moeten toch eens deftig in de spiegel kijken want die vergeten wat ze allemaal al uitgespookt hebben!!!
 • roger Rymen

  11 maanden geleden
  Laag pensioentje Mr Magnette? Publiceer eens de pensioenen van het gepensioneerde ambtenarenleger, vooral in Wallonië waar dat leger door socialistische benoemingen van de kameraden uitgroeide tot een werkelijk massaal leger. En dit terwijl de "privé-arbeider" door de 50 % belastingen op zijn pree dat gepensioneerd ambtenarenleger moest financieren en nu inderdaad moet rondkomen met een geplafonneerd pensioentje.