Paul Magnette, voorzitter van de PS en burgemeester van Charleroi.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette, voorzitter van de PS en burgemeester van Charleroi. © Jan Aelberts

INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Walen genieten graag van het leven. Is dat zo verkeerd?”

“Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”

539 reacties

 • Emiel Van Roost

  1 maand geleden
  Freddy De Vos, ik vrees dat dat niet zal gebeuren, ik denk dat Vlaanderen onafhankelijk zal worden.
 • guy van leene

  1 maand geleden
  Ik kom regelmatig in contact mat buitenlanders van allerlei nationaliteiten. Telkens weer krijg ik dezelfde vraag en keer op keer is er best wel wat tijd nodig om ons politiek landschap uitgelegd te krijgen. Ons landje is bijgod niet groter dan vb Sint-Petersburg. Wat minder regeringen, wat minder beleidsmakers,… en wat meer mensen zoals indertijd Jean-Luc Dehaene. Ik blijf hopen op personen met ballen aan hun lijf.
 • renaud weise

  1 maand geleden
  Heel juiste analyse.
 • Freddy De Vos

  1 maand geleden
  Wanneer gaat Belgie eens een land worden? 1 federale regering met op alle plaatsen dezelfde regels, KI,wetten en cadeautjes.
 • Eddy Jans

  1 maand geleden
  In heel dit politiek gekissebis is het alleen spijtig dat 2 bevolkingsgroepen voor een vuil politiek spel tegen elkaar worden opgezet en uitgespeeld . Laten we aub niet vergeten dat deze bevolkingsgroepen uit individuele mensen bestaan die zich liefst hier ver vandaan houden en geen probleem hebben om met "anderen" om te gaan zowel van gene of andere zijde.
 1. Axel (28) overlijdt na ontploffing van tankwagen bij Umicore: “Hij heeft gevochten als een strijder”

  Axel (28) overlijdt na ontplof­fing van tankwagen bij Umicore: “Hij heeft gevochten als een strijder”

  Een zwaar arbeidsongeval bij Umicore heeft twee weken na de feiten een dodelijk slachtoffer geëist. De 28-jarige Axel Cap is deze week overleden aan de verwondingen die hij op 11 maart opliep. De man, gespecialiseerd in chemische reiniging, raakte levensgevaarlijk gewond toen een tankwagen ontplofte aan de zuiveringsinstallatie van Umicore. De man laat een vrouw en een 6-jarig dochtertje na.
  Antwerpen, Niel