Marc Descheemaecker.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Descheemaecker. © rv

INTERVIEW. Oud-spoorbaas over ‘zwaarste treinstaking’ in jaren: “Pendelaar is deze week slachtoffer van wereldvreemde minister”

Het belooft een helse week te worden voor pendelaars. De spoorbonden kondigen drie dagen lang acties aan, wat kan leiden tot overvolle of afgeschafte treinen en langere files op de weg. “Een slechte zaak voor het imago van de NMBS”, zucht ex-spoorbaas Marc Descheemaecker. “Maar ik begrijp de vakbonden een beetje.”

86 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  hij heeft als ex-spoorbaas zelf boter op het hoofd. Wanneer gaan NMBS directies & politiek eens inzien dat stiptheid geld kost: schaf die technische verbindingen tussen treindiensten af vb L trein Antwerpen -> Leuven; rijdt dan Leuven -> Hasselt; rijdt dan Hasselt-> Leuven en dan Leuven -> Antwerpen. maak hiervan opnieuw 2 onafhankelijke diensten Antw-> Leuven (en terug) en Leuven -> Hasselt (en terug). Zorg voor deftig onderhoud: in buitenland gaan treinen ook 60 jaar en langer probleemloos mee
 • Patrick Van Lersberghe

  2 maanden geleden
  Een lid van de Raadvan Bestuur die politieke uitspraken doet zit niet op zijn plaats. Dit vormt een obstakel in het vinden van oplossingen gezien het politieke drijfzand komt op te doelen waar een algemene stilstand wenkt.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Pure N-VA oppositiepraat, heeft zijn terecht ontslag in 2013 duidelijk nog niet verteerd. Gelukkig heeft de kiezer hem kunnen weghouden van de Europese vetpotten, maar niet van de Belgische.
 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  Wat heeft die man toch veel lef was vroeger totaal onbekwaam en gaat nu eens gaan zeggen hoe het zou moeten gaan heeft ons alleen veel geld gekost de vriendjes politiek bij de nmbs is de grote oorzaak van het miljarden verlies laat de nmbs eens door mensen uit de privé besturen
 • Peter De Sadeleir

  2 maanden geleden
  Hij keert terug na een pauze?, hij moet nog veel terug geven aan de nmbs na zijn riante oprotpremie, Hopelijk kijken ze nu eerst zijn contract na in verband met ontslagpremie anders krijgt hij nog eens de jackpot.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Koning Filip uit bezorgdheid om toenemende corruptie en drugscriminaliteit

  Koning Filip uit bezorgd­heid om toenemende corruptie en drugscrimi­na­li­teit

  Na een onderbreking van twee jaar door de coronapandemie, heeft koning Filip vanochtend in het Koninklijk Paleis zijn jaarlijkse toespraak gehouden aan de overheden van het land. In zijn speech onderlijnde hij onder meer de uitdagingen van de Belgische justitie en de toenemende drugscriminaliteit in ons land. “We moeten de oorzaken van verslaving aanpakken, meer investeren in preventie – en de jongeren beschermen tegen de valse beloften die hen door het nemen van drugs worden voorgespiegeld.”
 1. Minikerncentrale is even klein als kmo-bedrijf. Maar blijft veiligheid gegarandeerd?
  PREMIUM

  Minikern­cen­tra­le is even klein als k­mo-be­drijf. Maar blijft veiligheid gegaran­deerd?

  De toekomst van de stroomvoorziening oogt weer nucleairder dan ooit. Nog voor het eind van dit decennium wordt in Canada een revolutionaire nieuwe minikerncentrale in gebruik genomen. De BWRX-300 zou zelfs op het gemiddelde Vlaamse industrieterrein passen. Ook Polen, Groot-Brittannië en Zweden hebben plannen om er te bouwen, terwijl ons land voorzichtig interesse toont. Maar hoe werken zulke ‘minicentrales’ precies? In hoeveel stroom kunnen ze voorzien? En vooral: zijn ze veilig?
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.