Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Lachaert trapt pensioendebat op gang: “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen”

Over enkele weken komt minister van pensioenen Karine Lalieux (PS) met haar voorstel voor een pensioenhervorming, maar Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wacht daar niet op en dient zelf al "preventief” een wetsvoorstel in. Om de verhoging van de minimumpensioenen betaalbaar en rechtvaardig te houden, benadrukt hij. “Wij willen dat mensen minstens 20 jaar effectief gewerkt hebben, vooraleer ze een minimumpensioen krijgen.” Maar dat minimumpensioen is in dat geval nog geen 1.500 euro. 

357 reacties

 • Dirk Merckaert

  1 jaar geleden
  Als ik zo op een publieke bank zit, krijg ik gegarandeerd een gas-boete. Hij kent niet eens de elementaire regels van fatsoen en hij gaat het eens uitleggen wat er met de pensioenen moet gebeuren.
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  edwig Impen, inderdaad de motivatie 'was' toen het goede pensioen. Ondertussen is er al veel water door de zee gestroomd, ambtenaren hebben véél meer voordelen dan in de privé ondertussen omdat ze praktisch 'gelijk' behandeld worden dan in de privé. Hun 'verworven' rechten om hun statuut populair te maken in het verleden hebben ze ook nog steeds, dus nog steeds een hoog pensioen tov de privé. Van 2 walletjes eten dus...
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Hahaab eerst iederen paaien met dat pensioen en er nu allerhande voorwarden aan koppelen...al wie voor die zakkenvullers gesteld heeft is er aan voor de moeite. Iedereen met gezond verstand wstvdat al voor de verkiezingen...maarja daardoor heeft wel "democratie gewonnen" nietwaar en iedereen is er dongelukkig van geworden...hoera nog 3 jaar te gaan vol doodleuke ver(r)asingen...
 • Johnny Van de voorde

  1 jaar geleden
  Margriet hermans verklaart op tv ik krijg 2000 € pensioen want ik heb 10 jaar in het parlement gezeten (geslapen ) is dzt geen schande iemand die 45 jaar GEWERKT heeft krijgt dat nog niet maar in hun eigen vingers willen ze blijkbaar niet snijden eenmaal verkozen willen ze zo veel mogelijk profiteren
 • Angelo ledda

  1 jaar geleden
  maar 20.000 bfr (500 € ) pension meer ...wat denk je dat je 2000 € meer ging krijgen omdat je een goede werker was ? sommige leven in een fantasie wereld ...
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Juryleden worden vandaag gekozen voor maandenlang terreurproces: wordt hun loon doorbetaald? En wat als ze ziek zijn?
  Play
  Binnenland
  5

  Juryleden worden vandaag gekozen voor maanden­lang terreurpro­ces: wordt hun loon doorbe­taald? En wat als ze ziek zijn?

  Vandaag worden uit 700 opgeroepen Brusselaars 12 effectieve en 24 reservejuryleden gekozen voor het grootste terreurproces ooit in ons land. Maar hoe verandert je leven als je plots jurylid moet zijn? Wat als je één zittingsdag mist? En krijg je een vergoeding? “Je loon wordt doorbetaald door de overheid”, legt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck uit.