Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Open Vld-jongerenvoorzitter: “Kopstukken financieel steunen: ja. Maar niet als dat geregeld wordt in achterkamertjes”

Toen begin deze week de heisa rond Sihame El Kaouakibi opnieuw losbarstte, was het bij de Open Vld stiller dan op een Vlaamse steenweg na middernacht. Op één iemand na: Tess Minnens. De jongerenvoorzitter deinsde er niet voor terug om onomwonden kritiek te geven. “Toen een kopstuk me zei dat ik met mijn commentaar de reputatie van de partij schaadde, dacht ik vooral: don’t get me started.”

  1. Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaatschappij”

    Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaat­schap­pij”

    Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in "zo normaal mogelijke" omstandigheden kunnen plaatsvinden. "We moeten bekijken of we kleinere activiteiten vrij kunnen laten plaatsvinden zonder al te veel regels, zonder mondmaskers, zonder afstand en zonder te veel cijfers in het achterhoofd te moeten houden", zo zei de CD&V-minister vanmorgen in het VRT-radioprogramma De Ochtend.