Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Nu al 30 woonzorgcentra met corona-uitbraak, maar waar blijft verplichte vaccinatie voor personeel en CovidSafe Ticket voor bezoekers? “We hebben al veel tijd verloren”

Een maand geleden: 9 woonzorgcentra in Vlaanderen met een corona-uitbraak. Deze week: 30. Ook daar is de vierde golf dus duidelijk begonnen, maar de dijken tegen het virus zijn nog altijd niet opgeworpen. “Ik hòòp dat we niet te laat in gang zijn geschoten”, zegt Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (VLOZO). Want waar blijft de verplichte vaccinatie voor het personeel? Het CovidSafe Ticket voor bezoekers? En wat met luchtzuivering in kamers en gemeenschappelijke ruimtes? “Het virus is niet weg en niemand wil terug naar een lockdown. Laten we dan àlle middelen inzetten.”

43 reacties

 • Degeest Etienne

  1 maand geleden
  Onze vlaamse regering wil geen Covid-pas!! Van wie hebben ze zo massaal angst om dit te verplichten. Nee liever 3e vaccin voor zij die 1 en 2 kregen. Deze groep ga je onrechtstreeks wel verplichten omdat ze in de zorg, de WZC ... werken Al de niet-gevaccineerden blijven zo weer buiten schot hoewel dit een zeer grote groep is. Verplicht vaccin 1 en 2 voor deze en iedereen kijkt in dezelfde richting en is er geen onderscheid meer tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.
 • Greta Van der Steen

  1 maand geleden
  Dat papiertje zegt dat je gevaccineerd bent ,maar niet corona vrij. Zodus papiertje in orde ,alles on orde .Daar heb ik ook vragen bij .
 • Georgette Vanoverbeke

  1 maand geleden
  Covid safe ticket moet overal ingevoerd worden ,wanneer gaan de politiekers wakker worden als het te laat is wat nu al aan het gebeuren is, en deze winter terug alles op slot !! hoeveel vaccin weigeraars komen er niet naar Vlaanderen om ons hier te besmetten en hoeveel doden moeten er eerst zijn !!hadden ze over zes weken het ticket verplicht was dat nu niet zo ver gekomen ,met dank van onbekwame politiekers.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Jambon,Weyts en Crevits, ik hoor ze nog roepen hoe goed ze het wel gedaan hebben en de dag van de "vrijheid" vieren terwijl ze het telkens opnieuw verpesten als we weer de goede kant uitgaan door direct alles te versoepelen. Ze zouden beter hun verantwoordelijkheid nemen in plaats van stemmetjes proberen te winnen!
 • Georgette Vanoverbeke

  1 maand geleden
  Sommige politiekers gaan daar zeker op afgestraft worden in 2024 ,80% van de bevolking vraagt zich af waarom het niet verplicht word van je covid safe ticket te tonen ,wat schuilt er daar achter !!hoeveel doden krijgen ze op hun geweten !! zeer triestig .
 1. OPINIE. Laten we maar optimistisch hopen dat we op de persoonlijke verantwoordelijkheid van mensen kunnen rekenen
  PREMIUM

  OPINIE. Laten we maar optimis­tisch hopen dat we op de persoonlij­ke verantwoor­de­lijk­heid van mensen kunnen rekenen

  Op een koude regenachtige dag, met een nieuw pakket maatregelen en een verse coronavariant, is het niet makkelijk om optimistisch te blijven. En toch: wie vanuit november 2020 naar vandaag zou geteleporteerd worden, zou met open mond staan kijken hoe we met relatief weinig beperkingen een grote besmettingsgolf hopen aan te kunnen. Onder je eigen dak is er zelfs geen enkele opgelegde coronaregel. Daarvoor rekent de regering volledig op het eigen gezonde verstand. Die vrijheid hebben we te danken aan de vaccins. Laten we er verstandig mee omgaan.
 2. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  69

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.