De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor (cd&v)
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor (cd&v) © BELGA

INTERVIEW. Nicole de Moor, de ‘warme Margaret Thatcher’ van de Wetstraat: “Er is niets mis mee om wat strenger te zijn op migratie”

Verwacht geen stormen of wervelwinden met de opvolger van Sammy Mahdi (CD&V) op Asiel en Migratie. Nicole de Moor (38) zal het schip de komende twee jaren gewoon op koers proberen te houden. “Ik streef naar een rechtvaardig migratiebeleid, maar ook wel één waar strenge regels nageleefd moeten worden.” Vijftien vragen in amper tien minuten aan de nieuwe staatssecretaris. 

59 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  6 dagen geleden
  Begin met het leefloon te verlagen , op hetzelfde niveau van pakweg Griekenland , dan is de aantrekkingskracht voor Belgie misschien iets minder ….
 • Eddy Willems

  1 maand geleden
  Als CD&V terug een procent of anderhalf wil vooruitgaan in de peilingen moeten ze de federale regeringsdeelname onmiddellijk stoppen en op de oppositiebanken plaats nemen! Ze hebben met hun voorzitter, met de vorige staatssecretaris voor asiel, met de Vlaamse minister voor welzijn en met hun pas afgetreden voorzitter Coens nu toch al wel meer dan voldoende bewezen dat ze geen bekwame mensen meer hebben in hun partij. Op is op. Niets meer aan te doen, wel zelf gezocht!
 • van den eeden maria

  1 maand geleden
  Geen enkele van hun meer gekende figuren durfde het aan omdat ze weten dat ze geen snars klaar krijgen . Zoals ik al jaren schrijf hier zo goed als geen één krijgen ze buiten . Tot 70% van wat men op 35 jaar binnen gelaten heeft kreeg na onderzoek het bevel hat land te verlaten, dan maar weer in beroep jaren kost ons dat geld veel meer dan men ons doet geloven, en uiteindelijk laat men ze allemaal blijven.
 • jan boden

  1 maand geleden
  We worden geregeerd door politici waar in Vlaanderen geen meerderheid voor bestaat maar we noemen onszelf nog wel een democratie.
 • leopold van heurck

  1 maand geleden
  Ik heb ze al bezig gehoord en ik denk dat er niets zal veranderen met deze dame, einde cd&v is nabij.