Minister Vincent Van Quickenborne vanuit zijn safehouse: “Mijn gezin stelt het goed, we slapen goed en liggen ‘s nachts niet te piekeren. Ik heb me nooit zo veilig gevoeld als nu.”
Volledig scherm
Minister Vincent Van Quickenborne vanuit zijn safehouse: “Mijn gezin stelt het goed, we slapen goed en liggen ‘s nachts niet te piekeren. Ik heb me nooit zo veilig gevoeld als nu.” © RV

INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: “We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me”

“Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse. Maar ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: “Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”

34 reacties

 • Norbert Duquesnoy

  2 maanden geleden
  Ook voor wie geen fan is van Quicky gaat dergelijke dreiging veel te ver.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  De Wever had reeds lang geleden gewaarschuwd voor dergelijke toestanden wegerns het toenemend linkse gedoogbeleid. De trado's gaan nu wakker schieten ...
 • Willy Masson

  2 maanden geleden
  Nu gaat hij in actie schieten en nu ga je wat zien. Als BDW het vroeg was het niet nodig.
 • karien de rycke

  2 maanden geleden
  Jarenlange Laksheid van onze justitie, dik betaalde advocaten die zeer graag met grote ijver de grootse criminelen proberen vrij te pleiten en uit de gevangenis,te houden en en met zo weinig straf weg te komen …(deontologie, er te zoeken) .. dat is het resultaat nu ….
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Annelies Verlinden zag geen heil in het bijeenroepen van de Nationale Veiligheidsraad zoals gevraagd werd door De Wever.
 1. Politieke steun voor ‘meer België’ groeit: “Na zes staatshervormingen blijkt dat de regio's het zeker niet altijd beter doen”
  96

  Politieke steun voor ‘meer België’ groeit: “Na zes staatsher­vor­min­gen blijkt dat de regio's het zeker niet altijd beter doen”

  Steeds meer parlementsleden van steeds meer partijen zouden bij een volgende staatshervorming de voorkeur geven aan meer bevoegdheden voor de federale staat. De evolutie zet zich het sterkst door bij alle Franstalige partijen (behalve PS), maar ook bij de Vlaamse Open Vld, Vooruit en Groen. Waarom? “De roep om een efficiënter bestuur wordt vaak genoemd”, zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB).
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.