Minister Karine Lalieux
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Karine Lalieux

INTERVIEW. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) verdedigt haar plannen: “Ik zit hier toch niet om mensen pensioen af te pakken?”

“Ik heb het afgelopen jaar gelezen dat ik het aanvullend pensioen zou uithollen en aan het kapitaal van de Vlaming zou raken. Zoveel onzin, maar ik heb altijd gezwegen”, zegt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS), die vandaag haar hervormingsplannen voorstelde. “Ik wou geen kakofonie. Maar nu is mijn plan klaar en ik zal ervoor vechten.”

105 reacties

 • Luc Olbrechts

  2 maanden geleden
  Herverdelen is "nemen" en "geven", alleen "geven" is "stelen".
 • Nancy Van den bosch

  2 maanden geleden
  Ik lees of hoor hier zelden iets over gescheiden huis en later kuisvrouwen.die hebben een minimum pensioen en krijgen een aanpassing van de ex man .die bedragen liggen allemaal onder het bestaansminimum.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  @Sylvia van Gastel ,je bent beter af met uw invaliditeit dan pensioen van 31 jaar.
 • Sylvia van Gastel

  2 maanden geleden
  Zorg dat alleenstaande vrouwen ook een waardig pensioen en leven hebben op oudere leeftijd . Ik heb vanaf mijn 16 jaar gewerkt in Nederland en later in België voltijds en deeltijds Ondertussen 31 jaar gewerkt voor ik in invaliditeit kwam waar ik niets aan kan doen . Ik heb recht op het minimumpensioen
 • Fons Mommen

  2 maanden geleden
  En mensen die al 1500euro hebben behouden die dat
 1. Arbeidseconoom Stijn Baert kraakt pensioenplan Lalieux: “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”

  Arbeidseco­noom Stijn Baert kraakt pensioen­plan Lalieux: “Dit plan is budgettair een luchtkas­teel”

  Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) vindt het voorstel van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) niet betaalbaar en vraagt dat het Planbureau de effecten ervan wetenschappelijk in kaart brengt. “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”, zegt Baert. Hij roept de Vlaamse partijen in de federale regering op om een onderbouwde studie af te wachten, alvorens inhoudelijke gesprekken over de pensioenhervorming op te starten.
 2. Minstens 10 jaar werken voor minimumpensioen, vervroegd of deeltijds pensioen na 42 jaar en bonus voor wie blijft werken: de langverwachte pensioenplannen van minister Lalieux
  PREMIUM

  Minstens 10 jaar werken voor minimumpen­si­oen, vervroegd of deeltijds pensioen na 42 jaar en bonus voor wie blijft werken: de langver­wach­te pensioen­plan­nen van minister Lalieux

  Als het van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) afhangt, heeft iedereen na minstens tien jaar werken recht op het minimumpensioen. Al is het vooral de bedoeling om mensen aan te moedigen langer door te werken. En wie gaat dat betalen? “De pensioenshervorming is geen besparingsoperatie”. Exclusief voor onze redactie licht ze haar plannen toe.