Minister Petra De Sutter (Groen) bij een bezoek aan Bpost vorig jaar zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Petra De Sutter (Groen) bij een bezoek aan Bpost vorig jaar zomer. © Photo News

INTERVIEW. ‘Minister van bpost’ Petra De Sutter wil pakjessector vergroenen: “Wie volgende dag al schoenen wil, moet maar extra betalen”

Voor de rechtbank, in de begrotingsgesprekken en nu opnieuw aan de onderhandelingstafels: e-commerce is overal. Minister Petra De Sutter, bevoegd voor bpost, wil de pakjessector radicaal zien vergroenen. “De consument ligt er echt niet wakker van om zijn levering 500 meter verder te gaan halen.”

189 reacties

 • willy van den elsacker

  4 weken geleden
  Ik bestel wel in Nederland! goedkoper vlugge service enz..!
 • frans kwanten

  4 weken geleden
  Echt iets voor Groen,altijd maar meer betalen .
 • Joke Weyts

  1 maand geleden
  Mevr. De Sutter kon het niet duidelijker samenvatten: “vergroenen betekent meer betalen”.
 • magda de munck

  1 maand geleden
  Milieux taks is de nieuwe naam voor belastingen. Als de taks wordt betaald dan is het milieux gered, met zoals betalend parkeren, er staan evenveel auto’s als vroeger maar nu moet je ervoor betalen, probleem opgelost de Groenen zijn binnen!
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Een extra reden dus om het bij een webshop in Nederland te kopen. Dan komt het met Postnl. Vorig jaar eens een autobatterij gekocht bij een Duitse webshop. Was de helft goedkoper dan hier. En die kwam gratis van Berlijn met DHL. De groenen zouden beter ijveren voor redelijker prijzen bij onze detailhandel. Dan moeten we niet meer in het buitenland kopen. Dat zou niet alleen voor het milieu maar ook voor onze economie beter zijn.
 1. HERLEES. Strengere quarantaineregels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuitstapjes meer - Moderna gaat boostervaccin voor nieuwe virusvariant ontwikkelen

  HERLEES. Strengere quarantai­ne­re­gels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuit­stap­jes meer - Moderna gaat boostervac­cin voor nieuwe virusvari­ant ontwikke­len

  De coronacijfers in ons land blijven maar stijgen. Om die reden werd vandaag over strengere maatregelen beslist door het Overlegcomité. Ook is ons land het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant is vastgesteld. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 26 november.
 2. Hoe zullen de vaccins reageren op de nieuwe variant? En zijn er nog andere Belgen besmet? Steven Van Gucht geeft antwoord
  Play

  Hoe zullen de vaccins reageren op de nieuwe variant? En zijn er nog andere Belgen besmet? Steven Van Gucht geeft antwoord

  Volgens viroloog Steven Van Gucht is er meer data nodig over de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant vooraleer we kunnen spreken van ‘de meest verontrustende ooit’. Ook benadrukt de viroloog dat het nog te vroeg is om te zeggen of de variant B.1.1.529 besmettelijker is dan de andere varianten. Dat liet hij weten in een interview met VTM NIEUWS. Wel stelt Van Gucht dat de variant sneller detecteerbaar is en gelooft hij dat er voorlopig niet meer besmettingen zijn in ons land.