vincent duterne / photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne / photo news

INTERVIEW. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): “Ik had niet gedacht dat ik nu al ‘The Washington Post’ zou halen”

Annelies Verlinden (CD&V) was deze week niet van uw tv weg te slaan. Nog maar twee maanden is ze minister van Binnenlandse Zaken en toch schopte ze het al tot in de Amerikaanse pers, toen ze zei dat we wel vier mensen in de tuin mochten ontvangen, maar dat er maar één van hen naar het toilet mocht. En dat was toch schrikken. “Ik probeer altijd alles zo helder mogelijk uit te leggen. Als dat dan niet goed overkomt, dan raakt mij dat, ja.”

28 reacties

 • LUDO SPRANGERS

  1 jaar geleden
  @geert Engels U heeft het volste recht om te zeggen dat zij uitstekend werk levert! Dat ze toch zwijgt dat zij juriste is! Het ergste is dat mensen spreken over een topjuriste maar zou weleens willen weten in wat?Daarom verwijs ik naar het Arco dossier waar ze aan werkte! Ik snap nog steeds niet waarom ze op de vraag van Coens Minister is geworden? Wat betreft beleggingen zal ik haar geen raad moeten vragen en terzake ik heb echt geen nadeel!
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  Heb doorheen de jaren politici zien komen van allerlei pluimage en allen zingende op hun manier. Politici met een frisse kijk en goede bedoelingen. Alleen... de puinhoop die ze achterlaten wordt steeds maar  groter en de tekorten stapelen zich op !
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  De politie zal wel instructies gekregen hebben waar ze moeten controleren en wie en waar niet. Zoals elk jaar mag er in onze gemeente geen vuurwerk afgestoken worden, op 200 m van het politiebureel dat permanent bemand is, beginnen ze elk jaar van 21 uur tot 1 uur 's nachts vuurwerk af te schieten.  Ze zouden beter de mensen eerlijk informeren waar en hoe de meeste mensen besmet worden. Ze weten het niet, er zijn toch al veel politici positief getest, misschien daar eens een studie doen.
 • GEERT ENGELS

  1 jaar geleden
  Ludo Sprangers kan u mij eens uitleggen wat er aan het Arcodossier moet afgewerkt worden ? De rekening doorschuiven naar de belastingbetaler misschien omdat men een verkeerde belegging heeft gedaan ?En verder doet die mevrouw uitstekend haar werk. Alleen zouden de controles nog heel wat strenger moeten gebeuren ten opzichte van die misdadigers die de maatregelen niet naleven.
 • Johan Thomas

  1 jaar geleden
  Stop met dat afbreken van die dame! Vergeleken met "top-politici" doet zij het belang niet slecht. Eindelijk mensen met meer dan gewoon gezond verstand. Zij is duidelijk in haar communicatie en heeft een transparante vorm van informatie uit te leggen aan de bevolking. Dat haar garderobe hier een rol speelt is voor mij totaal irrelevant. Integendeel!
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Mahdi: “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”
  Play

  Mahdi: “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”

  Bij CD&V lijkt niemand zich geroepen te voelen om het op te nemen tegen Sammy Mahdi, die zich kandidaat stelt om de nieuwe partijvoorzitter te worden. Mahdi is net terug van New York, waar een bijeenkomst plaatsvond over het Marrakesh-pact. “Europa moet strenger kunnen optreden als landen eigen onderdanen niet terug willen nemen”, zegt Mahdi daarover in de studio van ‘VTM Nieuws’.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.