Vlaams minister-president tijdens de economische missie in Dubai
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president tijdens de economische missie in Dubai © BELGA, Dirk Waem

INTERVIEW. Minister-president Jan Jambon: “Ik lees de commentaar onder HLN-artikels ook. Soms bel ik die mensen zelfs op!”

Zelfs in het hete Dubai, 5.000 kilometer verwijderd van zijn geliefde Vlaanderen, kon Jan Jambon (N-VA) niet ontsnappen aan het coronavirus. Dat hij toch zijn fiat gaf aan een coronapas in de horeca, zorgde aan het thuisfront voor een golf van kritiek. Maar de Vlaams minister-president bijt van zich af. “Had ik het kunnen tegenhouden? Ja. Maar dan was er geen compromis, wel complete chaos. Kan u de kritiek dàn al inbeelden?”

 1. Geen btw op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en stutten van pensioenkassen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotingscontrole?
  PREMIUM
  politiek
  127

  Geen btw op treintic­kets, meer geld voor ontwikke­lings­sa­men­wer­king en stutten van pensioen­kas­sen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotings­con­tro­le?

  Geen btw meer op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en het stutten van de pensioenkas van de steden en gemeenten. Even leek het alsof alle federale regeringspartijen opnieuw met hun verlanglijstjes naar de begrotingsgesprekken trokken, maar de meeste regeringspartijen beseffen heel goed dat het niet het moment is om Sinterklaas te spelen. De grote vraag: zal er ook ergens bespaard worden?