Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Mediaminister Dalle (CD&V) niet mals voor de openbare omroep: “De VRT heeft een fout gemaakt”

PolitiekVlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) is in een openhartig gesprek niet mals voor de openbare omroep. Zo was hij geschrokken van de afschaffing van de regionale ochtendshows op Radio 2: “Ik heb me verslikt in mijn koffie toen ik het nieuws las.” Ook met de striemende kritiek van William Boeva op programma’s als ‘Down The Road’ en het schrappen van de documentaire ‘Fire’ is Dalle het eens: “Het was een misslag.”

39 reacties

 • Pieter Vandenbergh

  3 maanden geleden
  Kritiek op een warm programma als DTR correct ? Weer meevaren op de woke wave , minister Dalle ?
 • Peter De Baets

  3 maanden geleden
  Als hij kritiek heeft op de VRT moet hij consequent zijn en de vraag stellen welke plaats een gesubsidieerde omroep heeft binnen het moderne medialandschap zowel binnen en buitenland en daar de budgetten aan aanpassen. Dat is zijn taak. Voor de rest is zijn mening even irrelevant als die van eender wie.
 • Frank Waeghe

  3 maanden geleden
  Commentaar geven op organisaties die onder jou bevoegdheid vallen, prachtig qua instelling kan dat tellen. Niet op de hoogte zijn van wat er beslist werd, duim omhoog voor jou en de bestuurders. Maar wel weten hoe het op de werkvloer is, komaan zeg dat gelooft toch niemand. Nog zoiets zijn uitspraak over empathie, alsof onze politici dat kennen. We zitten in een mega energiecrisis door de politiek maar de heren en dames gaan 2 maanden op vakantie... Dan weet je niet wat er gaande is bij gezinnen
 • marc van roosbroeck

  3 maanden geleden
  Nog zo enkele ministers bij cd&v en ze moeten zelfs geen lijsten meer indienen.
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Fire was inderdaad een programma dat op VTM zou thuis horen, maar niet bij VRT. Voor de rest is VRT best OK, veel objectiever dan VTM en biedt meer kwaliteit.