Marieke Blomme
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Blomme © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Marieke Blomme zwom in minder dan 19 uur de Belgische kustlijn af: “Gelukkig hoef ik dit geen tweede keer meer te doen”

“Ik ben landsziek, de muren komen op mij af en al mijn gewrichten doen pijn. Tjah, dat is mijn eigen schuld, hé.” Dat Marieke Blomme (40) luttele uren daarvoor een ongelofelijke prestatie neerzette, dringt nog niet helemaal door. Ze zwom de volledige Belgische kustlijn, wel 67 km, in 18 uur en 45 minuten. Een record.

  1. Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”
    Play
    92

    Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacij­fers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”

    Met gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen per dag gaan de coronacijfers in ons land opnieuw fors de hoogte in. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) vanochtend aan HLN LIVE. Hij wees op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet moeten weggooien. Hebben ze daar oren naar in de politiek?