Marc Van Ranst op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst op archiefbeeld. © BELGA

INTERVIEW. Marc Van Ranst spreekt vanuit zijn schuilplaats: "Ik heb geen medelijden met Jürgen Conings”

Viroloog Marc Van Ranst (55) en zijn gezin leven sinds dinsdag in een safehouse nadat Jürgen Conings (46), de voortvluchtige extreemrechtse militair, in een afscheidsbrief bedreigingen uitte. Van Ranst is niet onder de indruk. “Voor mijn zoontje Milo (12) is deze situatie wel erg vervelend.”

63 reacties

 • Vvv Ohh

  5 maanden geleden
  Hallo zeg. Marc heeft enkel vanuit zijn expertise gesproken en heeft geen enkele macht om wat dan ook te beslissen. Allemaal vergeten dat ook VB en N-VA het eens waren met die maatregelen, alleen niet met de volgens hen niet wettelijke basis. En dat gewoon omdat ze in de minderheid/oppositie zitten in plaats van de meerderheid.
 • Vanoverberghe Pieter

  5 maanden geleden
  Wij ook niet met jou!
 • Di Lucca Peeters

  5 maanden geleden
  En nu nog eisen dat vlaams belang openlijk afstand neemt van JC. Waarom Marc. Vlaams belang is volgens u toch het virus dat uitgeroeid moet worden. En dan nu hun stem proberen te pikken. Ik denk het niet het makker. Nog veel te leren gij…
 • Elise Van Damme

  5 maanden geleden
  Laat één ding duidelijk wezen na anderhalf jaar! Zo mediageil als maar zijn kan!
 • Carine Van den eede

  5 maanden geleden
  Meneer word beschermt met geld van de belastingbetaler en nog kan die zijn mond niet houden
 1. Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen Overlegcomité: “Coronadictatuur”
  49

  Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissin­gen Overlegco­mité: “Coronadic­ta­tuur”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een "coronadictatuur".