Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevaccineerden op een minder vriendelijke manier te overtuigen”

“Of ik hiermee tevreden ben? Virologen zijn geen Romeinse keizers die hun duim omhoog of omlaag steken”, minimaliseert professor virologie Marc Van Ranst (KU Leuven) zijn eigen mening na afloop van het Overlegcomité. “Maar ik ben hoopvol dat dit pakket maatregelen gaat werken”, is hij positief. Van Ranst legt ook uit waarom een mondmasker in de winkel zinvol is terwijl je in nachtclubs onbeperkt mag feesten, wat hij als minister van Onderwijs zou doen en waarom we stilaan minder soft mogen zijn voor wie zich niet laat vaccineren.

229 reacties

 • Eddy De Breuker

  1 jaar geleden
  Er is geen probleem, zet MVR en BW aan de kant en zet 2 verstandige mensen in de plaats en probleem is opgelost, simpel. Profileren zich al bijna 2 jaar en waar staan we ?
 • Benny Moors

  1 jaar geleden
  Laat iedereen zelf zijn keuze maken… Sluit u gerust op wanneer je dit nodig acht! Maar laat de mensen die terug voluit willen leven vrij… Ondertussen zijn we bijna twee jaar verder, ik heb er genoeg van!
 • Frank Hageman

  1 jaar geleden
  Hopelijk gebeurt dat nooit
 • Thomas Anderson

  1 jaar geleden
  Ik heb er geen probleem mee om mijn kinderen op te vangen voor week extra.Als dat nodige is om door de winter te komen en mensenlevens red waarom zou ik daar tegen zijn. Is het leuk nee natuurlijk niet maar heb kids gewild en gekregen dus heb ik er geen probleem mee om voor te zorgen wanneer dat nodig is!
 • Guido Swerts

  1 jaar geleden
  Iedereen is baas over zijn of haar lichaam,dat is een grondrecht!
 1. Vrouw (25) maakt dramatische val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”
  Eppegem

  Vrouw (25) maakt dramati­sche val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweer­man­nen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”

  Politie en brandweer hebben zondag tot in de vooravond gezocht naar een 25-jarige vrouw die in Zemst in het water terecht was gekomen. Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te grijpen, maar dat lukte niet. De sterke stroming sleurde haar mee en ondanks de inzet van een sonarboot en een helikopter werd ze niet meer gevonden. De zoektocht is voorlopig ook stopgezet.