Peter Goossens zal instaan voor de ‘look-and-feel’ van het restaurant van tophotel ‘La Réserve’ in Knokke vanaf de zomer van ‘23.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Goossens zal instaan voor de ‘look-and-feel’ van het restaurant van tophotel ‘La Réserve’ in Knokke vanaf de zomer van ‘23. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Marc Coucke haalt topchef Peter Goossens naar Knokke: “Géén ‘Hof van Cleve’, maar vol-au-vent en paling met mijn signatuur”

Letterlijk, een surprise van de chef. Het is de Godfather van de Belgische gastronomie zelf, die voor ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys luxehotel ‘La Réserve’ in Knokke op de culinaire kaart zal zetten. Peter Goossens (57) heeft na enkele rustige jaren - nu ja, wat heet rustig in een driesterrenzaak? - veel goesting in een nieuwe uitdaging. “Marc heeft al verschillende voorstellen gedaan in het verleden, maar deze keer voel ik dat het écht goed zit.”

 1. MIVB-werknemer die beelden metro-incident filmde, riskeert sanctie: steunpetitie verzamelde al meer dan 1.600 handtekeningen
  Play

  MI­VB-werknemer die beelden me­tro-incident filmde, riskeert sanctie: steunpeti­tie verzamelde al meer dan 1.600 handteke­nin­gen

  Een steunpetitie voor de MIVB-werknemer die beelden had gefilmd waarop de poging tot doodslag van afgelopen vrijdag in het metrostation Rogier te zien is, heeft al meer dan 1.600 handtekeningen verzameld. De petitie roept de directie van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij op om mild te zijn voor de werknemer, die een sanctie riskeert voor het verspreiden van de beelden.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.