Mama Ria Mattheeuws met de kartonnen versie van haar beroemde voetballerszoon Jan, in haar achtertuin in Tielrode. Rechts Jan als 7-jarig duiveltje in Tielrode.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Ria Mattheeuws met de kartonnen versie van haar beroemde voetballerszoon Jan, in haar achtertuin in Tielrode. Rechts Jan als 7-jarig duiveltje in Tielrode. © Photo News

INTERVIEW. Mama van Jan Vertonghen: “Ik weet nog dat Jan zijn eerste communie deed en dat zijn papa kaal was van de bestralingen”

Onze Rode Duivels zijn over de hele wereld bekend, maar het succes kwam met een prijs. Ook bij hun ouders, die hier vertellen over de zware weg naar de top. Deel 2: Ria Mattheeuws (60), mama van Jan Vertonghen (35). “De prijs die Jan in zijn jeugd betaalde? Dat hij het verdriet om zijn zieke papa vanop afstand heeft moeten dragen”, zegt Ria. “Het zal altijd ergens bij Jan blijven knagen dat zijn papa zijn mooie voetbalcarrière niet heeft mogen meemaken.”

 1. COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn
  PREMIUM
  8

  COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn

  Hoe moet je je voelen als je, zoals de nieuwe spits Islam Slimani van Anderlecht, niet de eerste maar slechts de negende keuze was? Dat valt wel mee, vermoedt columnist Jan Segers. “Als daar pakweg een half miljoen euro tegenover staat, wil je als werknemer best weleens een half jaar de negende keuze van je werkgever zijn. Niet, Niels Destadsbader?”
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”
  Eernegem

  Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”

  Eind augustus vorig jaar verloor Alexandra Bouckhuyt (24) uit Eernegem haar zoontje Omélie. Het jongetje stierf tijdens zijn middagdutje bij de onthaalmoeder, amper acht maanden oud. Het onderzoek naar het overlijden loopt nog steeds. Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Ze is nu op zoek naar de vinder.