Mama Ria Mattheeuws met de kartonnen versie van haar beroemde voetballerszoon Jan, in haar achtertuin in Tielrode. Rechts Jan als 7-jarig duiveltje in Tielrode.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Ria Mattheeuws met de kartonnen versie van haar beroemde voetballerszoon Jan, in haar achtertuin in Tielrode. Rechts Jan als 7-jarig duiveltje in Tielrode. © Photo News

INTERVIEW. Mama van Jan Vertonghen: “Ik weet nog dat Jan zijn eerste communie deed en dat zijn papa kaal was van de bestralingen”

Onze Rode Duivels zijn over de hele wereld bekend, maar het succes kwam met een prijs. Ook bij hun ouders, die hier vertellen over de zware weg naar de top. Deel 2: Ria Mattheeuws (60), mama van Jan Vertonghen (35). “De prijs die Jan in zijn jeugd betaalde? Dat hij het verdriet om zijn zieke papa vanop afstand heeft moeten dragen”, zegt Ria. “Het zal altijd ergens bij Jan blijven knagen dat zijn papa zijn mooie voetbalcarrière niet heeft mogen meemaken.”

  1. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”
    PREMIUM
    537

    INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”

    “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”