Ludivine Dedonder (PS), minister van Defensie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ludivine Dedonder (PS), minister van Defensie. © vincent duterne

INTERVIEW. Ludivine Dedonder (PS), de eerste vrouwelijke minister van Defensie: "Een beginnende zelfstandige kan perfect 2 dagen per week bij Defensie komen werken”

Sinds kort deelt een goedlachse jonge vrouw de bevelen uit bij Defensie. Ludivine Dedonder (PS) - ex-journaliste, de helft van een politiek powerkoppel uit Doornik én de eerste vrouw ooit op die post - wil van het leger opnieuw een aantrekkelijke werkgever maken. Voor iedereen. “Een beginnende zelfstandige kan perfect 2 dagen per week bij Defensie komen werken.”

11 reacties

 • Jos Dupont

  1 maand geleden
  Mooi voorstel drie dagen zelfstandige kapper zijn en een paar aanvullende dagen potloden slijpen en uitrusten bij het leger , plus de voordelen ,en vroeg met pensioen !! Proficiat ! Goe gezien zou ik zeggen !! Laat ons maar belastingen betalen !!
 • Cyriel Claessens

  2 maanden geleden
  Er zijn nu toch al kazernes te veel, geld en open ruimte te weinig.  Logische beslissing dus om kazernes bij te bouwen.  Hij burgemeester, zij schepen, echte politieke vernieuwing.
 • Gilbert De Vos

  2 maanden geleden
  geen probleem voor mevrouw de minister , uw voorgangers wisten ook niks van landsverdedeging men zou eens de uitspraken van de vorige ministers moeten bundelen ,dat wordt lachen en gieren en waarschijnlijk gaan we dat met u ook doen 
 • Danny Damiaens

  2 maanden geleden
  De leegloop heeft meer te maken met de militairen die nu op 56 met pensioen gaan.
 • Jean Lazoore

  2 maanden geleden
  Vroeger was de Minister van Landsverdediging een ex Generaal, dat was toen nog de Minister van oorlog. Die ex Generaal als Minister wist waarover hij sprak , het Leger is niet iets dat je zomaar uit je mouw kan schudden als je er nog geen deel van uitgemaakt hebt. Wat gaan ze Bv zeggen in Leopoldsburg : Soldaat X moet niet mee op buitenlandse opdracht want hij is half zelfstandig ? Geef de mensen bij Defensie willen komen een deftig salaris, vooral de lagere klasse ipv van al die zottigheden.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. 1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
  Limburg

  1 op de 6 in lagere school Sint-Trui­den test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buiten­school­se activitei­ten stop

  De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Extra testen op vrijdag moeten duidelijkheid geven over mogelijke nieuwe besmettingen. Vandaag is ook beslist de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar in Sint-Truiden en zes Limburgse gemeenten preventief tijdelijk te schrappen. Het gaat om Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Wellen en Nieuwerkerken. Allen plaatsen in de omgeving van Sint-Truiden.
 3. Dit jaar geen ‘Bob’-sleutelhanger, wel één met Nathan, Philippe, Axelle en andere slachtoffers van dronken bestuurders: “Ik hoop dat de naam van mijn zoon het leed concreter kan maken”
  PREMIUM

  Dit jaar geen ‘Bob’-sleutelhan­ger, wel één met Nathan, Philippe, Axelle en andere slachtof­fers van dronken bestuur­ders: “Ik hoop dat de naam van mijn zoon het leed concreter kan maken”

  Ook chauffeurs die dronken achter het stuur zitten, krijgen voortaan een sleutelhanger. Maar daarop staat niet Bob. Wel Romina, of Olivier. Stuk voor stuk overleden kinderen en jongeren, slachtoffers van chauffeurs onder invloed van alcohol. Het is de sleutelhanger die je niét wilt krijgen. Ook de namen van Nathan, Philippe en Axelle bungelen vanaf dit weekend in het geel aan een metalen ringetje. Hun ouders getuigen: “Eigenlijk had je gehoopt dat je kind niet aan een sleutelhanger hoefde te hangen.”
 1. Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”
  PREMIUM
  Tienen

  Ruitenwis­ser­fa­bri­kant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

  De directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"