Ludivine Dedonder (PS), minister van Defensie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ludivine Dedonder (PS), minister van Defensie. © vincent duterne

INTERVIEW. Ludivine Dedonder (PS), de eerste vrouwelijke minister van Defensie: "Een beginnende zelfstandige kan perfect 2 dagen per week bij Defensie komen werken”

Sinds kort deelt een goedlachse jonge vrouw de bevelen uit bij Defensie. Ludivine Dedonder (PS) - ex-journaliste, de helft van een politiek powerkoppel uit Doornik én de eerste vrouw ooit op die post - wil van het leger opnieuw een aantrekkelijke werkgever maken. Voor iedereen. “Een beginnende zelfstandige kan perfect 2 dagen per week bij Defensie komen werken.”

12 reacties

 • Nielens John

  3 weken geleden
  Waarop wachten al deze muggenzifters om dienst te nemen? Heb zelf ook bij het leger "gelegen". In Leopoldsburg op de grond ! In Arlon. Boven de rotsen van Marche Les Dames in een individueel tentje in de sneeuw. En op de tarmac van de ere - koer in Heverlee tijdens repetities voor de motorshow. Doen ! NU is er wel goede kledij en uitrusting en kortelings een goede verloning . Ik doe het nu met een goed pensioen , veel "Voltairen" ,Paracetemol , hernia , artrose. Proficiat mevrouw de minister.
 • Jos Dupont

  2 maanden geleden
  Mooi voorstel drie dagen zelfstandige kapper zijn en een paar aanvullende dagen potloden slijpen en uitrusten bij het leger , plus de voordelen ,en vroeg met pensioen !! Proficiat ! Goe gezien zou ik zeggen !! Laat ons maar belastingen betalen !!
 • Cyriel Claessens

  3 maanden geleden
  Er zijn nu toch al kazernes te veel, geld en open ruimte te weinig.  Logische beslissing dus om kazernes bij te bouwen.  Hij burgemeester, zij schepen, echte politieke vernieuwing.
 • Gilbert De Vos

  3 maanden geleden
  geen probleem voor mevrouw de minister , uw voorgangers wisten ook niks van landsverdedeging men zou eens de uitspraken van de vorige ministers moeten bundelen ,dat wordt lachen en gieren en waarschijnlijk gaan we dat met u ook doen 
 • Danny Damiaens

  3 maanden geleden
  De leegloop heeft meer te maken met de militairen die nu op 56 met pensioen gaan.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?