Gezondheidseconoom Lieven Annemans doet al vijf jaar onderzoek naar geluk. Nu schreef hij er een boek over. "Door de coronacrisis zijn er meer dan 700.000 ongelukkige Belgen bijgekomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Gezondheidseconoom Lieven Annemans doet al vijf jaar onderzoek naar geluk. Nu schreef hij er een boek over. "Door de coronacrisis zijn er meer dan 700.000 ongelukkige Belgen bijgekomen." © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Lieven Annemans: “Collega’s staken een dolk in mijn rug”

De stilte na de storm heeft professor Lieven Annemans (57), gezondheidseconoom aan de UGent, goed gedaan. Eerst blikt hij nog eens terug op alle kritiek die hij de voorbije maanden over zich kreeg. “Er werd een karaktermoord op mij gepleegd.” In zijn nieuw boek legt hij uit hoe we geluk kunnen vinden zonder het te zoeken, ook in tijden van én na corona.

10 reacties

 • Michel Flamme

  2 maanden geleden
  De enige die beter wordt van dit soort boeken is de auteur.
 • Marion Van Saan

  2 maanden geleden
  Een integer man.
 • Kris Fierens

  2 maanden geleden
  Als je niet past in het totaal vooropgezette plaatje, dan zet men je buiten spel. Alle manieren zijn dan goed. Respect voor deze prof.
 • Jan Schrauwen

  2 maanden geleden
  Het beste voor jezelf is dat je uit de aandacht blijft, iets beginnen oprakelen om toch nog je gelijk te halen haalt niks uit,
 • ivan van malder

  2 maanden geleden
  Wij kennen Lieven (en zijn vrouw) al ruim 30 jaar als een hartelijke, warme, lieve en sociale man. Wij kennen hem helemaal niet zoals hij in de media afgeschilderd wordt. Dat zijn woorden verdraaid werden kunnen wij geloven, Lieven is te braaf geweest.
 1. Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners
  Play
  25

  Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschil­len­de provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

  Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.
 2. Emanuel (41) en Nicole (41) zagen auto's meedrijven in hun straat na de storm in Dinant: “Plots kwam het water in golven naar beneden. Precies de zee”
  PREMIUM

  Emanuel (41) en Nicole (41) zagen auto's meedrijven in hun straat na de storm in Dinant: “Plots kwam het water in golven naar beneden. Precies de zee”

  Na de zware overstromingen anderhalve week geleden in de provincie Luik, is ook de provincie Namen vanavond getroffen door noodweer. In Dinant viel het water in geen tijd met bakken uit de lucht. Emanuel (41) en Nicole (41), bewoners van Rue de Philippeville, zagen hoe een tiental auto’s in hun straat door het water werden meegesleurd. “Het was als een woeste rivier waar je niet door kon stappen.”