"Toen ik vorige week het nieuws te horen kreeg, dacht ik: 'shit, dit hebben we niet nodig'."
Volledig scherm
PREMIUM
"Toen ik vorige week het nieuws te horen kreeg, dacht ik: 'shit, dit hebben we niet nodig'." © vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Legerbaas Michel Hofman over zaak-Conings: “Het was een politieke keuze om 20 jaar lang te besparen bij Defensie”

Hoe is het toch kunnen gebeuren? Michel Hofman, stafchef Defensie, vraagt zichzelf ook al twee weken af hoe Jürgen Conings met oorlogstuig is kunnen verdwijnen. Voor definitieve antwoorden is het wachten op het onderzoek, al legt admiraal Hofman wel de onderliggende oorzaak bloot. “Er is te weinig volk om alle interne controlemechanismen goed te laten draaien.”

73 reacties

 • Alain Heyrman

  2 jaar geleden
  Deze man moeten we niets verwijten deze staat er volledig buiten.
 • Albert Van der Biest

  2 jaar geleden
  Misschien wel een bekwame man. Maar de sleur en gemakzucht zijn hier de oorzaak van het gebeuren. Niet het gebrek aan geld.
 • johan christiaens

  2 jaar geleden
  Is toch bij alles zo. Overal op besparen, terwijl wij al gewone mensen altijd meer moeten betalen: belastingen,… Waar is al dat geld dan naartoe? Betalen ze zoveel aan de media dan om enkel hun verhaaltjes te plaatsen? Of verdwijnt het ergens anders? Ik denk het al te weten…
 • Greet Langewouters

  2 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk hier in België "de omgekeerde piramide" teveel volk aan de top en te weinig op de werkvloer om de goede diensten te garanderen. Ik ben ervan overtuigd dat de dienstplicht moest blijven bestaan.
 • Marc Werbrouck

  2 jaar geleden
  Excuses zoals altijd bij hoge piefen in het leger. Efficiënt werken met minder mensen kan wel als men tenminste bereid is om het eens op aan vernieuwende manier te bekijken. Iemand die geseind staat kan toch 100% perfect opgevolgd worden zeker?