Jeroen Poesen, de basiscommandant van Kleine Brogel, die het leger verlaat en CEO wordt bij Trixxo.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Poesen, de basiscommandant van Kleine Brogel, die het leger verlaat en CEO wordt bij Trixxo. © BART ROSSELLE

INTERVIEW. Kolonel Poesen vocht in Afghanistan, maar wordt nu baas van huishoudhulpen: “Fernand Huts zei: ‘Potverdorie, het bedrijfsleven is ook iets voor u’”

Zijn F16 werd beschoten boven Afghanistan, zijn kamp werd door de Taliban tot vijf keer per nacht bestookt met raketten, hij was in Kaboel toen de Amerikanen Osama Bin Laden uitschakelden en in Kleine-Brogel leidde hij de enige Belgische basis waar kernkoppen liggen. Maar nu ruilt kolonel Jeroen ‘Poeske’ Poesen (49) het uniform in voor een kostuum en wordt hij baas van Trixxo, een uitzendbedrijf met 10.000 medewerkers. Van soldaten naar huishoudhulpen, van Mach 2 naar marktanalyses, van de cockpit naar het kantoor: als carrièreswitch kan het tellen. “Al blijft het werk hetzelfde: je moet in moeilijke situaties snel een beslissing nemen.”

1 reactie

 • Hugo hofmans

  5 maanden geleden
  Carrièreswitch zoals er veel zijn, alleen valt dit meer op. Ik wens hem alle succes ! Best boeiend denk ik.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.