Getty / Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty / Belga

INTERVIEW. “Kerst vieren met meer mensen dan je eigen gezin moet kunnen. Maar elkaar drie kussen geven? Laat dat alstublieft”

Ja, er komt binnenkort een advies over hoe we Kerstmis kunnen vieren met méér mensen dan alleen onze gezinsleden. “Dat is zó belangrijk voor wie alleen is. Maar elkaar drie kussen geven: laat dat, alstublieft”, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. En nee, zolang de ziekenhuisopnames niet onder de 100 per dag duiken — we zitten nu aan 380 — moeten we zelfs niet dénken aan versoepelingen. “We kunnen ons geen heropflakkering permitteren. Een derde golf in januari moeten we absoluut vermijden.”

54 reacties

 • sandra peeters

  3 jaar geleden
  Velen zullen toch samen vieren jong en oud bijeen ze doen roluiken toe overnachten bij elkaar geen kat die dat ziet ik vrees voor januarie
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Nog een klein duwtje en men  zal er in geslaagd zijn om de kerstsfeer en de kerstviering compleet weg te gommen.  Was dat nu de bedoeling van onze experten? Ook In W. Vl. wil de gouverneur nieuwjaar gewoon voorbij zien gaan, zonder meer.. Wat een ellendig jaareinde in het zicht. Nieuwjaar mag je nu niet wensen met driemaal kussen  maar met een elleboogstoot. Zielig eigenlijk.
 • Victor Coekaerts

  3 jaar geleden
  Vrees dat Steven Van Gucht maar al te goed beseft dat het toch uit de hand zal lopen. En ik begrijp het dan ook nog. Reeds maanden zitten we vast in alle regeltjes. En kijken we naar buiten dan zien we de jongeren aan alles hun laars lappen, behalve op tv natuurlijk. Vele staan reeds klaar om hun skigerief in te pakken. Werknemers op de vloer geven toe dat het allemaal nog niet koosjer is. Winkels die reeds aan de slip van de minister trekken. Wijzelf braaf zonder vrienden en/of ander contact. 
 • Marco Di Scarpa

  3 jaar geleden
  Steven Van Gucht lijkt me een brave man te zijn. Te braaf zelfs. Veel mensen zullen zijn uitspraak graag horen of lezen maar of die gepast is, daar heb ik mijn twijfels. Beter is de huidige maatregelen aan te houden tot dat er genoeg mensen gevaccineerd zijn.
 • Anita Billen

  3 jaar geleden
  Hopelijk zal de Belg zich hieraan houden en de 3 kussen volgend jaar bezorgen als er geen risico meer is voor besmetting . Maar ja, de Belg ....