Julius, zoon van de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone, trad een jaar geleden in de voetsporen van zijn vader en is nu al bekroond door Gault&Millau.
Volledig scherm
PREMIUM
Julius, zoon van de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone, trad een jaar geleden in de voetsporen van zijn vader en is nu al bekroond door Gault&Millau. © Benny Proot

INTERVIEW. Julius Persoone (23): “Elke keer als ik mijn achternaam zei, plaatsten ze me bij de patisserie”

Zijn droom was chefkok worden, maar een jaar geleden trad Julius Persoone (23) toch in de voetsporen van zijn vader Dominique (53), de bekende chocolatier. Als hoofd van de productie zette hij het familiebedrijf The Chocolate Line op het pad van vernieuwing. Daar kwamen zeewierpralines en ganache met gefermenteerde tomaten aan te pas. Zijn pa uitte meermaals zijn twijfels, Gault&Millau niet. De restaurantgids riep hen deze week uit tot ‘Chocolatier van het Jaar 2023'.

14 reacties

 • verhoye marietje

  2 maanden geleden
  Als ras echte Bruggeling zijn we trots op wat er gemaakt word super goed gedaan 👍
 • Petra Catry

  2 maanden geleden
  Super wat je al hebt bereikt ik ben helemaal fan , ik woon in Harelbeke en kom expres naar Brugge voor die heerlijke pralines jullie zijn toppers proficiat doe zo verder nog veel succes
 • Eddy De Block

  2 maanden geleden
  goe bezig mannen, tof duo. Succes !!
 • Charles Leunens

  2 maanden geleden
  De prijs van hun Chocolade : 20% kwaliteit, 80% de naam Persoone. Leonidas, Valentino, en de andere Kleine Ambachtelijke Chocolatiers hun Chocolade smakt even lekker. Vergeleken met de prijs van die van Persoone is het 3 of 4 dubbel genieten. En mijn Portemonnee geniet er ook van.
 • rony stokart

  2 maanden geleden
  Prachtige "A" klank... helemaal Persoone.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.