CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit ervoor om de burger beter te betrekken bij het beleid, onder meer via referenda. ‘Power to the people’ schreef hij al in zijn kerstmanifest.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit ervoor om de burger beter te betrekken bij het beleid, onder meer via referenda. ‘Power to the people’ schreef hij al in zijn kerstmanifest. © vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Joachim Coens (CD&V) aan de vooravond van Rerum Novarum: “Ik heb heel hard bij Veerle Heeren aangedrongen om haar fout uit te leggen”

Rerum Novarum. Dat staat voor nieuwe zaken. En aan de vooravond ervan denkt CD&V-voorzitter Joachim Coens aan een nieuw land, aan een nieuwe partij en aan een nieuwe visie op onze gezondheidszorg. Joachim Coens over het lichtend voorbeeld van Zwitserland en de harde realiteit in het Sint-Truiden van Veerle Heeren. “Ze heeft intussen tijd om na te denken over haar toekomst.” 

65 reacties

 • Michel Vandewiele

  1 maand geleden
  Nogmaals een bevestiging van de laksheid en hypocrisie van cd&v zelfs geen opmerking of terechtwijzing, het ergste is dat er nog steeds mensen zijn die daar op stemmen en zo toelaten een dergelijk beleid verder gezet wordt ergens zijn die mede verantwoordelijk.
 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Joachim Coens spreekt over " Het lichtend voorbeeld Zwitserland ". Dat land is inderdaad een voorbeeld met zijn 4 taalgemeenschappen. Dat dit komt doordat hun hun regering slechts uit 6 ministers bestaat daar zwijgt hij over. Dit lichtend voorbeeld zal men in België nooit volgen.
 • Jos Roofthooft

  1 maand geleden
  contorle arts op af sturen
 • Ludo Hermans

  1 maand geleden
  Juist, Sam! Veerle, wat ben jij als mens meer dan diegene in Diest?
 • Sam De Grote

  1 maand geleden
  De persoon in Diest die vrienden voorgetrokken heeft is ontslagen ... iedereen is gelijk voor de wet zeggen ze dan ...
 1. "Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”
  13

  "Landen zoals België die voor risicobe­heer in plaats van uitroeien coronavi­rus kozen, deden het economisch minder goed”

  Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.
 2. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”