Jo Brouns.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo Brouns. © Photo News

INTERVIEW. Jo Brouns, de nieuwe Vlaamse minister die CD&V uit het slop moet trekken: “Ik heb het gevoel dat me dit compleet is overkomen”

De CD&V heeft er een kopstuk bij. De Limburgse veertiger Jo Brouns ruilt de sjerp van het landelijke Kinrooi in voor een plaats in de Vlaamse regering, waar hij met het explosieve stikstofdossier meteen vol aan de bak moet. “Een aanpassing van het akkoord zou niet uitzonderlijk zijn.”

28 reacties

 • bob jansens

  1 maand geleden
  CD&V uit het slop trekken? ze zitten in de vivaldi sinterklaas-regering en vergeten hun eigen aanhang... zorg dat vivaldi de arco's volledig vergoedt en de kans is zeer groot dat het grootste deel van die 800.000 opnieuw voor jullie stemt.
 • Jean Eeckelaers

  1 maand geleden
  Nieuwe bezems vegen goed zegt het spreekwoord maar om dit rommeltje op te kuisen heb je veel zwaarder materiaal nodig dan een bezem
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  “Ik heb het gevoel dat me dit compleet is overkomen”. Als zijn beleid is zoals deze uitspraak moet men de resultaten niet te hoog schatten.
 • christian demeester

  1 maand geleden
  Gewoon nog een politieker die zijn zakken kan komen vullen. Veel zal het toch niet uithalen omdat ze toch geen rekening houden met verkiezingsuitslagen.
 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Me dunkt lijkt deze nieuwe Vlaamse minister toch niet bijster gemotiveerd, geëngageerd. 'het overkomt me'.