Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Jean-Marie Dedecker blijft bij plan om terrassen op 1 mei te openen: “Vandenbroucke is nog niet klaar met mij”

“Was ik 49, dan ontketende ik een revolutie tegen deze dictatuur,” zegt Jean-Marie Dedecker (68). Maar hij heeft naar eigen zeggen geen zin meer in de nationale politiek, en dus beperkt hij zich tot  guerilla-acties op gemeentelijk vlak. De burgemeester van Middelkerke heeft beslist om de terrassen al op 1 mei te openen, en niet een week later zoals het overlegcomité voorschrijft. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke noemt dat laf en nu is een debat dat het waard was om gevoerd te worden, verworden tot een rel: “Wie is er hier eigenlijk de lafaard? Het dictatortje uithangen zonder dat je verantwoording moet afleggen bij de kiezer, dàt noem ik laf.”

309 reacties

 • Marcel Willems

  3 weken geleden
  Dat is geen, volksmens is een reinste populist.Moet zich ook aan de regels houden en geen oproer stoken
 • Triene Despriet

  3 weken geleden
  Dat is een volksmens. Chapeau JM
 • wesley van rompaey

  4 weken geleden
  Groot gelijk, volhouden JM zo moesten er meer zijn die opkomen en niet meer met zich laten sollen. Mijn steun heb je en ik kom er 1e drinken. En voor er commentaar komt, niemand verplicht u om op een terras te gaan zitten. Blijf gerust thuis, meer plaats voor de mensen die WEL willen.
 • Manten Kalle

  4 weken geleden
  Als je buiten met tien in de tuin mag zitten, waarom dan niet op een terras. Los daarvan vind ik dat een burgemeester de wet moet respecteren, en uit zijn ambt moet worden gezet als hij dit niet doet.
 • Carlo Verstappen

  4 weken geleden
  Voor een politieker is er niks zo gemakkelijk als de populaire uithangen. Bevraag de mensen die met Corona te maken hebben, de slachtoffers, familie van slachtoffers, zorg personeel en virologen luister naar wat die denken. Maar commentaar geven en staan roepen kan iedereen. Ik weet en zie wat Corona bij iemand aanricht je wil het niet meemaken.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser