Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt dat Conner Rousseau (Vooruit) een toontje lager moet zingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt dat Conner Rousseau (Vooruit) een toontje lager moet zingen. © Jan Aelberts

INTERVIEW. Jan Jambon: "Ik, mij schamen? De socialisten zouden zich moeten schamen voor alle flauwekul die ze indertijd ingevoerd hebben”

Nee, Jan Jambon (N-VA) schaamt zich niet. Integendeel: hij gooit de boemerang terug in het gezicht van Conner Rousseau (Vooruit). “Weet je waar ik mij voor zou schamen? Voor al die flauwekul die de socialisten indertijd in het onderwijs ingevoerd hebben.” De Vlaamse minister-president schiet met scherp en maakt z’n borst nat voor een pittig voorjaar. Maar wat na 2024?

73 reacties

 • Rudy Steyleman

  1 maand geleden
  Janmbon heeft afgedaan. Voor zijn meer dan 10 000 euro per maand heeft hij bijna niets gerealiseerd. Ik zou mij wel schamen. Ik ben geen socialist. Maar als ik moet kiezen tussen Jambon en Rousseau weet ik het wel.
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Uambon, voor uw leasing wagen moogt ge u wel een beetje schamen, net als Crevits en Weyts.
 • Francois Troch

  2 maanden geleden
  Ik kan mij niks herinneren wat deze Vlaamse regering voor mij zou gedaan hebben, van Vivaldi heb ik wel al wat gekregen
 • Peter Buyck

  2 maanden geleden
  Alles waar de N-VA zich mee moeit valt in puin. Heeft de N-VA ooit zelf geïnvesteerd? En dan bedoel ik investeren en niet 'op kosten jagen'.
 • Willy Bijnens

  2 maanden geleden
  Dat hij geen traan zal laten is zeker want zoals met alle politiekers is pension gelijk aan een plaats in Europa dan kunnen ze daar de mensen iets wijsmaken. Altijd rond de pot draaien en vooral de waarheden verdoezelen. Voor de rest geen commentaar waard.
 1. INTERVIEW. Jean-Jacques De Gucht over peuters in het parlement: “Lees hen voor. Ga ermee naar de speeltuin, maar gebruik ze niet voor politieke spelletjes”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jean-Jac­ques De Gucht over peuters in het parlement: “Lees hen voor. Ga ermee naar de speeltuin, maar gebruik ze niet voor politieke spelletjes”

  “Ik heb medelijden met die kinderen.” Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) vindt het ongehoord dat ouders al acht weken lang hun baby’s en peuters meenemen naar het Vlaams parlement om de crisis in de kinderopvang aan te kaarten. “Je gebruikt kinderen nooit voor politieke spelletjes. Die peuters kiezen daar niet voor, hé.”
 2. Geen btw op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en stutten van pensioenkassen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotingscontrole?
  PREMIUM
  politiek
  116

  Geen btw op treintic­kets, meer geld voor ontwikke­lings­sa­men­wer­king en stutten van pensioen­kas­sen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotings­con­tro­le?

  Geen btw meer op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en het stutten van de pensioenkas van de steden en gemeenten. Even leek het alsof alle federale regeringspartijen opnieuw met hun verlanglijstjes naar de begrotingsgesprekken trokken, maar de meeste regeringspartijen beseffen heel goed dat het niet het moment is om Sinterklaas te spelen. De grote vraag: zal er ook ergens bespaard worden?
 3. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 4. Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”
  PREMIUM

  Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”

  Gemachtigd opzichter Gunter Bal uit Willebroek stopt op 1 april met zijn vrijwilligerswerk, als de gemeente Willebroek zijn parkeerretributie van 25 euro niet betaalt. “Het parkeerbedrijf slingerde mij op de bon in de Schoolweg, terwijl ik toezicht hield op de wekelijkse markt. Ik werk aan 4,10 euro per uur, dus ga dit geld niét zelf ophoesten.” Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) is op de hoogte van het incident, en neemt een duidelijk standpunt in.
  Willebroek