Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen

INTERVIEW. Horecabaas Matthias De Caluwe werd niet vrolijk van Overlegcomité: “Enige zekerheid die wij krijgen is dat er geen zekerheid is”

Nog 23 keer slapen en we kunnen weer een terrasje doen. Zou het? Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, weet het ook niet. “Maar de situatie is dramatisch en de nood is heel hoog”, aldus een bezorgde De Caluwe in een interview over de nieuwe coronaversoepelingen. “We willen een ‘reboost’-plan voor de sector.”

55 reacties

 • Jan Hendrickx

  1 maand geleden
  Hetgeen wel een zekerheid is dat de (dikwijls slecht getapte ) pintjes zullen opslaan .Een pint bier kost meer dan een brood ,en dan spreek ik nog niet van koffie of zwaardere bieren .Ik zal zelf thuis wel voor horeca spelen met vrienden en familie .
 • Toon Schouteden

  1 maand geleden
  Hij moet zijn pijlen niet op de regering richten maar op de potentiële klanten die, door zich niet aan de regels te houden, zorgen voor terugkerende heropflakkeringen van de pandemie. Ik heb hemzelf ook nog nooit met een mondmasker gezien ;-)
 • Tina Colpaert

  1 maand geleden
  Het enige wat wij als klanten vd horeca wel al zeker weten is dat alles veel duurder gaat zijn want na de eerste sluiting was het al zo als we vergelijking deden wat ervoor betaald werd voor drankje!!!!
 • Johnny chanet

  1 maand geleden
  Als ik die man hoor praten dan heb ik het gevoel dat hij denkt dat horeca gelijk staat met zuurstof. Wel al we zonder iets kunnen is het wel de horeca.
 • GERY VANDEWALLE

  1 maand geleden
  De enige zekerheid dat wij gaan hebben is dat alles pokkeduur is en zal worden!Gery vandewalle
 1. LIVE. Aantal nieuwe overlijdens daalt met kwart in België - “Australie opent grenzen medio 2022”
  4

  LIVE. Aantal nieuwe overlij­dens daalt met kwart in België - “Australie opent grenzen medio 2022”

  Uit de jongste cijfers van Sciensano blijkt dat het gemiddeld aantal nieuwe overlijdens met bijna een kwart is gedaald. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En mag ik een bevriend koppel thuis uitnodigen? Een antwoord op de meest prangende vragen na het Overlegcomité
  PREMIUM

  Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En mag ik een bevriend koppel thuis uitnodigen? Een antwoord op de meest prangende vragen na het Overlegco­mité

  De roep om versoepelingen klonk nog nooit zo luid en de regering geeft er ook aan toe met onder meer de langverwachte heropening van de caféterrassen op 8 mei. Ook andere versoepelingen zijn aangekondigd, maar dan zal de bezettingsgraad op de afdeling intensieve zorg in juni duidelijk naar beneden moeten. Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En hoeveel mensen mogen mijn huwelijk bijwonen? Wij beantwoorden de meeste prangende vragen voor u.
 1. “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
  Turnhout/Hoogstraten

  “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecaza­ken dicht, ook al mogen ze binnenkort open

  “Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chef-kok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. Al zijn er ook zeker positieve geluiden te horen in Beerse, Turnhout en Hoogstraten bij Brasserie Flor, Louis en De Gelmel.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan