Hassan Al Hilou (rechts) heeft zo zijn ideeën over hoe je rellen bij voetbalwedstrijden kan voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hassan Al Hilou (rechts) heeft zo zijn ideeën over hoe je rellen bij voetbalwedstrijden kan voorkomen. © Marc Baert/rv

INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals in Brussel? “Strooi niet naïef geld in het rond”

“Je hebt mensen die veel blabla verkondigen en je hebt mensen die dingen doen. Die eerste groep is groot, in die tweede sta ik bijna alleen.” Hassan Al Hilou (23), Brussels ondernemer met Iraakse roots, is kwaad. “Ik heb er geen probleem mee dat er veel aandacht is voor de rellen in Brussel na de WK-match tussen Marokko en België. Maar we moeten ook nadenken over oplossingen, en ernaar handelen.” Zelf heeft Al Hilou alvast een idee hoe deze rellen bij een volgende wedstrijd kunnen worden vermeden.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”