Volgens initiatiefnemer Hicham Achrayah hebben al honderd mensen zich aangemeld om opnieuw een mensenketting te maken mocht dat dinsdag nodig blijken. “We doen door. Die ellende van na de match tegen de Duivels mag zich nooit meer herhalen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens initiatiefnemer Hicham Achrayah hebben al honderd mensen zich aangemeld om opnieuw een mensenketting te maken mocht dat dinsdag nodig blijken. “We doen door. Die ellende van na de match tegen de Duivels mag zich nooit meer herhalen.” © ID/ Hatim Kaghat

INTERVIEW. Hicham (48) kwam met een mensenketting om relschoppers in te tomen: “Wat er na België-Marokko gebeurde, mag zich nooit meer herhalen”

En plots keken relschoppers niet langer diep in de ogen van de Brusselse politie, maar in die van hun broeders die genoeg hebben van die oproer. Met een mensenketting bedaarden Hicham (48) en zijn vrienden donderdagavond het grimmige sfeertje, zoals kokende melk wanneer je het gasvuur dichtdraait. “We doen door. We zijn al met 100 voor de match tegen Spanje en zullen allemaal hetzelfde hesje dragen. Die ellende van na de match tegen de Duivels mag zich nooit meer herhalen.”

  1. Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomtekort tegen 2025

    Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomte­kort tegen 2025

    In een brief aan de federale regering zegt netbeheerder Elia dat het spaarzamer inzetten van onze resterende kernbrandstof noodzakelijk is om ook de komende winters aan onze binnenlandse stroombehoefte te voldoen. Zonder bijkomende maatregelen kan het tekort in ‘worst case’ oplopen tot 1,2 gigawatt tegen de winter van 2025 - omgerekend tot 10% van wat België verbruikt op de drukste momenten voor het stroomnet.