In het UZ Gent heeft 30% van de coronapatiënten die op intensieve liggen, overgewicht. Nog eens 30% is obees.
Volledig scherm
PREMIUM
In het UZ Gent heeft 30% van de coronapatiënten die op intensieve liggen, overgewicht. Nog eens 30% is obees. © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Heeft het zin om nu te vermageren om corona beter de baas te kunnen? Topdokter Guy T'Sjoen legt uit hoeveel kilo's je best verliest

Op de afdelingen intensieve zorg van onze ziekenhuizen liggen vooral coronapatiënten die overgewicht hebben of obees zijn. Heeft het zin om nu nog te gaan diëten, in de hoop dat je minder ziek zou zijn? En hoeveel kilo’s moet je dan precies verliezen? Professor Guy T’Sjoen, bekend door de VIER-televisieserie ‘Topdokters’, legt uit. “Nu gewicht verliezen is het enige dat je zélf kan doen om de kans te verkleinen dat je als Covid-19-patiënt op intensieve belandt.”

46 reacties

 • Andy Buyle

  9 maanden geleden
  Kilos verliezen terwijl ze zowat alle sporten verboden hebben? Onozelaars!!! Hoe lang gaan die ons blijven vierkant uitlachen zeg?? En neen, niet iedereen kan gaan joggen...vooral mensen die zwaarder gebouwd zijn niet, of dat nu vet of spiermassa betreft...En wat het plots moeten stoppen met sporten betreft: dit is zeer slecht voor het hart en kan je zelfs aan sterven!
 • Bart Bulckens

  9 maanden geleden
  Als je zulke cijfers rondstrooit, maak dan ook een studie van mensen met een BMI van bv. 25 tot 35 die besmet zijn en nauwelijks/geen symptomen vertonen.
 • Marc Huyghe

  9 maanden geleden
  Niet iedereen kiest er zelf voor om zwaarlijvig te zijn. Laat elk toch in zijn eigen waarden, er zijn andere dingen genoeg om je druk over te maken.
 • Stef Luyten

  9 maanden geleden
  Zich goed voelen in zijn vel is voor elke situatie veel beter en niet alleen voor corona. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.
 • Dick De Zeure

  9 maanden geleden
  Na 1 jaar gestopt te zijn met roken ongeveer 10 kilo bijgekomen en dat zonder meer te gaan eten. Corona heeft ons al alles afgepakt wat leuk is, als we nu ook nog eens als een konijn moeten eten om wat kilo's kwijt te raken is een depressie dichtbij wat absoluut ook niet gezond is. Leven is meer dan overleven, je moet ook nog iets hebben om naar uit te kijken! Het zijn net die prettige momenten die ons door deze crisis kunnen helpen, een goed glas en een lekkere maaltijd horen daarbij!