Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moet de bevolking voor de vierde keer mee op sleeptouw krijgen in deze vierde golf.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moet de bevolking voor de vierde keer mee op sleeptouw krijgen in deze vierde golf. © vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Frank Vandenbroucke: "Het is altijd hetzelfde, we zijn altijd net te traag”

“Het beloofde Rijk der Vrijheid? Ik riep land in zicht, niet dat we morgen met ons bootje aanmeren.” Frank Vandenbroucke (Vooruit) neemt geen woord terug. Maar hij moet een bevolking die de pandemie moe is voor de vierde keer motiveren. “We kunnen alleen maar eerlijk zijn. De boosterprikken worden uitgerold. Maar ik weet niet of we daarmee de finish halen.”

 1. Verrassend lang wachten op nieuwe quarantaineregels in onderwijs: “Er was gewoon nog heel veel verwarring”
  PREMIUM

  Verrassend lang wachten op nieuwe quarantai­ne­re­gels in onderwijs: “Er was gewoon nog heel veel verwarring”

  Bijna alle quarantaineregels in het onderwijs gaan op de schop. De nieuwe leuze is simpel: gezonde kinderen mogen naar school, maar wie positief getest heeft of ziek is, blijft thuis. Alleen niet-gevaccineerde tieners zullen na een hoogrisicocontact nog 10 dagen in quarantaine moeten gaan. Die beslissing van de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs kwam er mits enige vertraging: zoals steeds zat het venijn weer in de details.
 2. Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleverancier energie tot 12 maanden

  Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleve­ran­cier energie tot 12 maanden

  De stijgende gas- en elektriciteitsprijzen hebben niet alleen een grote impact op de factuur van gezinnen en bedrijven. Ze brengen ook enkele leveranciers in financiële moeilijkheden. Klanten van leveranciers die over de kop zijn gegaan, krijgen Fluvius toegewezen als noodleverancier voor zestig dagen. Op initiatief van Andries Gryffroy (N-VA), Robrecht Bothuyne (CD&V) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) trekt het Vlaams Parlement die termijn nu op naar twaalf maanden voor gezinnen.