Erika Vlieghe
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe © Gregory Van Gansen / Photo News

INTERVIEW. Erika Vlieghe: "Ik was niet gelukkig met bepaalde uitspraken van Marc Van Ranst het voorbije jaar”

Moet het coronabeleid onafhankelijk doorgelicht worden? Het Laatste Nieuws vindt van wel en schreef vorige week dat het ongehoord is dat zo'n evaluatie in België gebeurt door dezelfde experts die al twee jaar in de cockpit zitten. Voormalig GEMS-voorzitter Erika Vlieghe reageert geprikkeld. “Een evaluatie? Laat maar komen. Wij zijn geen ayatollahs die alle wijsheid in pacht hebben.”

68 reacties

 • Nino Brodelet

  3 maanden geleden
  Honderden befaamde dokters, virologen, profs zijn in 2020 en 2021 weggezet als antivaxxers, wappies en complotdenkers. Ondertussen komt alles uit en overal ter wereld komen er excuses, spijtbetuigingen en vooral, de waarheid aan het licht! Volledig onafhankelijk onderzoek en liefst nu!!! Te beginnen met de banden tussen de farma en de politiek. Begin gerust met ons Ursula!!!
 • Rudy Van Daele

  3 maanden geleden
  Erika de enige die op haar standpunt bleef
 • Pierre Boons

  3 maanden geleden
  Ik heb zo het gevoel dat Jeroen Bossaert zijn eigen gelijk wil halen. Verder geen nuttig artikel. Wees blij dat de wetenschap zijn advisen heeft gegeven, het had anders veel slechter kunnen aflopen. 2 familieleden overleden aan covid-19 en zelf ook besmet geweest.
 • Ivo Janssens

  3 maanden geleden
  Het waren politiek gekleurde uitspraken. Iedereen herinnerd zich nog de uitspraak dat mondmaskers niet helpen... (er waren enkel vervallen exemplaren...). Nadien werden ze verplicht, dat zegt toch genoeg. Hetzelfde met de vaccinaties. Niet verplicht maar niet gevaccineerd is binnen blijven. Geen restaurant, niet reizen, niet links en niet rechts. Dat is gijzelen, ook politiek gekleurd.
 • Jens Mangelschots

  3 maanden geleden
  Oei, er wordt gepraat over een onafhankelijke evaluatie en onze specialisten beginnen de zwarte piet al door te geven. Dat belooft!
 1. ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar
  PREMIUM
  26

  ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar

  “De Wetstraat is gehackt”, schrijft professor politicologie Carl Devos. “Wellicht het werk van de Russen. Ze zijn erin geslaagd om de kalender van de toppolitici te manipuleren. Die is plots op 2024 gezet. Bovendien hebben ze de politiek opgesloten in een tijdlus, zoals in de film ‘Groundhog Day’: we worden gedwongen om steeds opnieuw hetzelfde te beleven. Een mentale marteling.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-profiel van familieleden
  3

  Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-pro­fiel van familiele­den

  De federale ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) goedgekeurd dat toelaat om nieuwe DNA-technieken in te zetten in strafonderzoeken. Het gaat onder meer om ‘familiale zoeking’, het opsporen van verdachten via gekende DNA-profielen van naaste familieleden. Van Quickenborne maakt zich sterk dat het wetsontwerp justitie “meer instrumenten in handen geeft om moorden, zedenfeiten en verdwijningen op te lossen”.