Eric Van Rompuy (CD&V) was meer dan veertig jaar actief in de politiek en zetelde 36 jaar in verschillende parlementen. Zijn ervaringen beschreef hij in zijn boek ‘Rebel met een missie’.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Van Rompuy (CD&V) was meer dan veertig jaar actief in de politiek en zetelde 36 jaar in verschillende parlementen. Zijn ervaringen beschreef hij in zijn boek ‘Rebel met een missie’. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Eric Van Rompuy (CD&V): "Mijn broer gaf mij een duw nadat Yves Leterme mij geen minister maakte”

Eric Van Rompuy (CD&V) begon ooit in leren jack als de James Dean van de Wetstraat en eindigde 40 jaar later even rebels. In zijn memoires blikt hij terug, maar niet zonder missie. De man die CD&V van 45% naar 15% zag zakken, zegt: “CD&V mag het compromis niet als doel uitdragen. Dan heb je geen mening.” De man die zijn hele carrière streed voor meer Vlaamse autonomie zegt: “Ik wil geen nieuwe staatshervorming in 2024.”

 1. Gedeserteerde Wagner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgeschoten voor de ogen van iedereen”

  Gedeser­teer­de Wag­ner-commandant over wreedheden aan het front: “Huurlingen werden doodgescho­ten voor de ogen van iedereen”

  Andrej Medvedev (26) is een ex-commandant van de Russische Wagner-groep die deserteerde en naar Noorwegen vluchtte. In een interview met CNN vertelt hij over de vaak wrede behandeling van de Wagner-huurlingen, die doorgaans naar het front worden gestuurd zonder al te veel richtlijnen. De wreedheden die hij zag, deden hem naar eigen zeggen ervoor kiezen om te deserteren.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Dit voorjaar ruim 430 miljoen euro aan overwinstbijdrage geïnd bij energiesector
  22

  Dit voorjaar ruim 430 miljoen euro aan overwinst­bij­dra­ge geïnd bij energiesec­tor

  Een eerste deel van de solidariteitsbijdrage of overwinstbijdrage van de energiesector is ontvangen door de federale overheid. Het gaat om 300 miljoen euro van gasnetbeheerder Fluxys. In februari komt er nog 134,5 miljoen euro aan solidariteitsbijdrage van de petroleumsector. Hoeveel de elektriciteitssector zal moeten bijdragen in de vorm van een overwinstbelasting is nog niet bekend. Dat laat energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) weten.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.