Egbert Lachaert en zijn tweede zoontje Liam, hier maar enkele dagen oud. Hij heeft al een zoon Aaron uit een vorige relatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert en zijn tweede zoontje Liam, hier maar enkele dagen oud. Hij heeft al een zoon Aaron uit een vorige relatie. © Joel Hoylaerts / Photonews

INTERVIEW. Egbert Lachaert (Open Vld) bezorgd als kersverse vader en als politicus: “Bovenop de index nog een loonsverhoging? Dan is onze economie kapot”

Is het de geboorte van zoontje Liam? Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is de valse beloftes beu, zo beweert hij. Belastingen verlagen bij de volgende begrotingsopmaak? “Graag, maar ongeloofwaardig nu.” Besparen? “Misschien in de sociale zekerheid, zonder de patiënt te raken.”

 1. LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst
  Play
  MERKSEM

  LIVE. Van Quickenbor­ne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoe­king", hoofdver­dach­ten stonden op terroris­ten­lijst

  Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.
 2. INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: “We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me”
  Play
  34

  INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: “We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me”

  “Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse. Maar ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: “Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”