Alexander De Croo: “Ik vind dat nu op reis vertrekken van een hoge graad van onverantwoordelijkheid getuigt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo: “Ik vind dat nu op reis vertrekken van een hoge graad van onverantwoordelijkheid getuigt.” © Damon De Backer

INTERVIEW. “Een zelfstandige die tegen mij zegt dat ik er een ‘enorme kloteboel’ van maak, dat raakt me”

Het duurde even voor de regering er was, maar Vivaldi draait nu al drie maanden op volle toeren. Premier Alexander De Croo (45) kreeg meteen de grootste crisis in decennia op zijn bord. “Ik denk dat we met de huidige regels een derde golf kunnen voorkomen.”

283 reacties

 • David Sanfilippo

  2 weken geleden
  Ocharme, hij verdient €10.000 en andere zelfstandig ondernemers mss 1/5 van zijn loon, dat huur, RSZ, personeel, loonkosten, bedrijfsvoorheffing en andere taksen moet betalen. Dat raakt hem pfff
 • Jean West

  3 weken geleden
  Als zijn moeder zegt dat kinderen van de gewone werkman niet aan de universiteit zouden mogen studeren raakt mij dat nog meer.
 • Jan Lanclus

  3 weken geleden
  In Duitsland 1,3 miljoen vaccins voor nieuwjaar en in België amper 10,000 Eerlijk verdeeld zeggen ze dan. De Belgische strategie is een lachertje ineen gestampt door een bende politici met nul ervaring. Weeral lopen we achteraan te hinken en te janken. De politici zijn alleen sterk in zelfbeklag.
 • Cris Verwilligen

  3 weken geleden
  Aan degenen die zelfstandigen aan het afkraken zijn, even een paar bemerkingen: 1. wie vraagt er meestal om kortingen en iets te regelen? 2. jullie loon netto, zelfstandige is bruto. 3. RSZ WN 13.07% zelfstandige 20.5 - 21% 4. wat houdt jullie tegen om zelfstandige te worden om minder belastingen te betalen, jullie kunnen nu ook al je werkelijke beroepskosten indienen. Oeps, beroepskosten worden door de baas gedragen,is ... zelfstandige. Dit ter zijde: ze hebben er een knoeiboel van gemaakt.
 • Norman Hardy

  3 weken geleden
  "Gwendolyn Rutten was 8 jaar lang een zeer goede voorzitter"? Hij kan toch moeilijk zeggen dat het een complete afgang was.
 1. Frank Vandenbroucke in zijn meest openhartige interview: “Ik heb geen knuffelcontact. Buiten mijn vrouw, natuurlijk”
  PREMIUM

  Frank Vandenbrou­c­ke in zijn meest openharti­ge interview: “Ik heb geen knuffelcon­tact. Buiten mijn vrouw, natuurlijk”

  Al drie maanden doceert 'meester Frank' ons intussen waar het virus "dol op is” (feestjes! knuffels! gezelligheid!) en waarschuwt hij ons voor Covid als was het een heel gemeen jongetje. De maatregelen die hij moest nemen vindt hij ook "niet leuk" en dat hij kerst niet met zijn kleinkinderen kan vieren vindt hij ook zelf "heel spijtig". De strengste en koppigste minister op het Overlegcomité, klinkt het bij collega's. "Maar als men met goede argumenten komt, verander ik graag mijn mening."
 2. Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arrestaties, relschoppers bekogelen politiekantoor met molotovcocktails
  Play
  Brussel

  Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arresta­ties, relschop­pers bekogelen politiekan­toor met molotov­cock­tails

  Meer dan 400 mensen hebben woensdag betoogd bij het Noordstation in Brussel om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima Barrie. De 23-jarige jongeman overleed zaterdagavond nadat hij door de politie was opgepakt. De optocht verliep aanvankelijk vreedzaam, maar omstreeks 16 uur sloeg de sfeer om. Betogers gooiden met stenen en stichtten brand. De oproerpolitie kwam massaal ter plaatse en zette het waterkanon in. Een jongen van 17 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen werd hij door de politie geslagen met een wapenstok. Ook vier agenten liepen verwondingen op. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten via Twitter.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten