Ecotoxicoloog Lieven Bervoets.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecotoxicoloog Lieven Bervoets. © Photo News

INTERVIEW. Ecotoxico­loog Lieven Bervoets waarschuwt voor overdreven paniek: “PFOS was 30 jaar geleden wellicht groter probleem”

We moeten bezorgd zijn om de PFOS-vervuiling, maar nu heerst er overdreven paniek. Dat zegt Lieven Bervoets, professor ecotoxicologie aan de Universiteit Antwerpen. Hij legt uit waarom het zo moeilijk is om PFOS op te sporen en welke extra voorzorgsmaatregelen we kunnen nemen. “Laat je kinderen niet in het zand spelen als je op een sterk vervuilde plek woont.”

27 reacties

 • Linda Heintjens

  3 maanden geleden
  Ik ben blij, dat mijn enige dochter en mijn twee kleinkinderen in Bretagne wonen! Ver maar veiliger!
 • Ronny Biesen

  3 maanden geleden
  Daar zijn we weer. Vlug even proberen de zaken te minimaliseren. Dar vinden ze in Belgie wel steeds een expert voor. Die hebben we toch bij duizenden.
 • Marc VB

  3 maanden geleden
  ons land is om zeep , op alle gebied , met dank aan onze regeringen van de afgelopen 40 jaar
 • rik casteleyn

  3 maanden geleden
  Als het nog 30 jaar duurt zullen alle ministers hun zakken gevuld hebben en hun kinderen ook .
 • Martin Maebe

  3 maanden geleden
  Toen ik een twintiger was, ging ik vaak waterskiën op de Bovenschelde. In die jaren zat er enkel in de zomermaanden vis in dat riviertracé, wanneer de Waalse en Franse industrie gesloten en in zomerverlof waren. De waterkwaliteit is ondertussen exponentieel verbetert door zuiveringsstations en aangepaste productiemethodes. Wat me nu meer verontrust, zijn de politieke afrekeningen in een dossier die trouwens al 20 jaar is gekend. GROEN! zou beter in de spiegel moeten kijken.
 1. Hervorming seksueel strafrecht: 14-jarige mag seks hebben met iemand van 16, niet met iemand van 17

  Hervorming seksueel strafrecht: 14-jarige mag seks hebben met iemand van 16, niet met iemand van 17

  Vandaag buigt de commissie-justitie zich over de hervorming en de modernisering van het seksueel strafrecht. Toestemming staat daarin centraal. “Als er geen toestemming is, is het verkrachting”, aldus minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bij VTM NIEUWS. De minimumleeftijd om seks te hebben blijft zestien jaar, maar vanaf veertien mag seks met toestemming óók, als de partner maximum twee jaar ouder is. Dat is althans het voorstel van de regering.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.