Ecotoxicoloog Lieven Bervoets.
Volledig scherm
PREMIUM
Ecotoxicoloog Lieven Bervoets. © Photo News

INTERVIEW. Ecotoxico­loog Lieven Bervoets waarschuwt voor overdreven paniek: “PFOS was 30 jaar geleden wellicht groter probleem”

We moeten bezorgd zijn om de PFOS-vervuiling, maar nu heerst er overdreven paniek. Dat zegt Lieven Bervoets, professor ecotoxicologie aan de Universiteit Antwerpen. Hij legt uit waarom het zo moeilijk is om PFOS op te sporen en welke extra voorzorgsmaatregelen we kunnen nemen. “Laat je kinderen niet in het zand spelen als je op een sterk vervuilde plek woont.”

27 reacties

 • Linda Heintjens

  1 maand geleden
  Ik ben blij, dat mijn enige dochter en mijn twee kleinkinderen in Bretagne wonen! Ver maar veiliger!
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Daar zijn we weer. Vlug even proberen de zaken te minimaliseren. Dar vinden ze in Belgie wel steeds een expert voor. Die hebben we toch bij duizenden.
 • Marc VB

  1 maand geleden
  ons land is om zeep , op alle gebied , met dank aan onze regeringen van de afgelopen 40 jaar
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Als het nog 30 jaar duurt zullen alle ministers hun zakken gevuld hebben en hun kinderen ook .
 • Martin Maebe

  1 maand geleden
  Toen ik een twintiger was, ging ik vaak waterskiën op de Bovenschelde. In die jaren zat er enkel in de zomermaanden vis in dat riviertracé, wanneer de Waalse en Franse industrie gesloten en in zomerverlof waren. De waterkwaliteit is ondertussen exponentieel verbetert door zuiveringsstations en aangepaste productiemethodes. Wat me nu meer verontrust, zijn de politieke afrekeningen in een dossier die trouwens al 20 jaar is gekend. GROEN! zou beter in de spiegel moeten kijken.