Dominiek Beelen, CEO van Korian, de grootste groep van woonzorgcentra van ons land
Volledig scherm
PREMIUM
Dominiek Beelen, CEO van Korian, de grootste groep van woonzorgcentra van ons land © Pieter-Jan Vanstockstraeten / PN

INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.

4 reacties

 • Davy Vermorgen

  1 maand geleden
  Er is idd een zwaar tekort aan personeel bij korian. Ik werk er ook en ik kan zeggen dat er in het echt niks wordt omgekeken naar ons. En extra personeel krijgen we niet, niet omdat ze ze niet vinden, maar de grote baas vindt het te duur. Ook al krijgen ze extra geld vanuit de overheid. Zichzelf goedpraten maar er is niks van waar
 • johny vanderlinden

  1 maand geleden
  Het ziet er nu al anders, veel nieuwe bewoners door het wanbeleid van Mijnheer Beke, hopelijk ook meer personeel op de werkvloer.
 • John Doe

  1 maand geleden
  Hoe iemand die nog nooit in de zorg stond iets te zeggen geeft begrijp ik niet! Maar dat is met alle ceo's managers enz zo he? Ze kennen niks van hetgene ze anderen laten doen en worden veel te veel betaald!
 • RIK VANDEWALLE

  1 maand geleden
  Wie van de werkende klasse heeft maandelijks pensioen genoeg om dat te betalen, regering hou U daar maar eens mee bezig. Het word meer dan tijd.
 1. ANALYSE. Waarom het hypocriet is om een Antwerpenaar die moordde in Syrië bij verstek voor assisen te sleuren
  PREMIUM

  ANALYSE. Waarom het hypocriet is om een Antwerpe­naar die moordde in Syrië bij verstek voor assisen te sleuren

  Syriëstrijders moeten berecht worden in het land waar ze hun misdaden hebben begaan, zo hoor je vaak beweren. Maar waarom buigt het Antwerpse hof van assisen zich dan over een moord die Hicham Chaib in Syrië heeft gepleegd? “Om straffeloosheid tegen te gaan”, heette het in 2012 toen de wet werd aangepast om ook buitenlandse feiten te kunnen vervolgen. Een nobel doel, dat echter hypocriet nagestreefd wordt. Want als we er terroristen voor naar België moeten terughalen, kiezen we toch liever voor die straffeloosheid.
 1. Stroomleveranciers haken af voor groepsaankoop: geen aanbod voor 70.000 consumenten

  Stroomleve­ran­ciers haken af voor groepsaan­koop: geen aanbod voor 70.000 consumen­ten

  Zowat 70.000 ingeschreven consumenten en professionele klanten hebben maandag bericht gekregen dat een veiling voor een nieuw gas- en elektriciteitscontract geen resultaat heeft opgebracht. Leveranciers lijken niet geïnteresseerd om een aantrekkelijk tarief te bieden door de sterke schommelingen op de energiemarkt. Organisator iChoosr schrapt daarom de groepsaankoop en stelt geen nieuw tarief voor.