Dirk De Wachter.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wachter. © Joel Hoylaerts / Photonews

INTERVIEW: Dirk De Wachter heeft maar 40% kans om z'n kanker te overleven: "Caroline Pauwels was mijn compagnon de route. Haar dood heeft me erg geraakt”

Anderhalf jaar geleden viel de hemel op het hoofd van professor Dirk De Wachter (62). Een ernstige bloeding in Parijs bleek de voorloper van darmkanker. De professor vindt troost in kunst, in literatuur. Hij geeft de moed niet op, maar soms sluipt de dood dichtbij, als een koude tocht in zijn hals: “Ik geloof nog steeds niet dat er een hemel is. Die is hier, tussen ons. Toen ik in het ziekenhuis lag, kreeg ik bezoek van een collega. Alleen: hij was overleden. ‘Dat is geen probleem’, zei hij mij.”

22 reacties

 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Ik kan me alleen maar aansluiten bij veel mooie reacties aan uw persoon.
 • Peter Claes

  2 maanden geleden
  Sterkte man…, U bent een mooi Mens🤟
 • paul van gorp

  2 maanden geleden
  Inspirerende kerel, hopelijk waait deze gitzwarte wolk over, zijn charisma zal hem wanneer dan ook overleven.
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  Veel sterkte mijnheer de Wachter! Ik heb je tijdens de coronapandemie echt leren appreciëren. Een intelligent en integer gevoelig persoon met het hart op de juiste plaats en met je eigen mening omtrent het mens zijn. Ik hoop uit de grond van mn hart dat je deze kwelgeest kanker de baas kan.
 • Martine Goethals

  2 maanden geleden
  Zeer grote meneer. Zo intelligent en toch ook zo eenvoudig en bescheiden. Mensen zoals hij zouden eeuwig moeten kunnen leven. Ik wens hem en zijn familie heel veel goede moeder de komende tijd.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.