Dirk Brossé: “Ik heb nooit de illusie van onsterfelijkheid gehad. Tuurlijk niet. In het beste geval word je honderd. In het slechtste geval word je binnen een uur overreden door een camion.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Brossé: “Ik heb nooit de illusie van onsterfelijkheid gehad. Tuurlijk niet. In het beste geval word je honderd. In het slechtste geval word je binnen een uur overreden door een camion.” © Wouter Maeckelberghe

INTERVIEW. Dirigent Dirk Brossé brengt concerten over leven en dood: “De moord op mijn stiefdochter Aurore sloeg in als een splinterbom”

Meester componist-dirigent Dirk Brossé (61) is een kind van begrafenisondernemers. Dat moest er ooit eens uit, wat deze maand gebeurt met een reeks intieme concerten over leven en dood. Ook de dood in zijn lelijkste vorm. “Ik die zo voorbereid was, werd geraakt als door een splinterbom toen de dochter van mijn vrouw werd vermoord.”

3 reacties

 • gino pappyn

  1 maand geleden
  Verhaal van Aurore heeft mij enorm getoucheerd zoveel jaren terug- als ge zelf een dochter hebt van die leeftijd - Ik blijf het overdenken nog steeds.
 • eli bosch

  1 maand geleden
  Chapeau prachtig artikel maar gaat dan ook over twee prachtige sterke fijne mensen.
 • Juul Pallues

  1 maand geleden
  Telkens ik langs de R4 voorbij de moordplek kom gaan mijn gedachten naar Aurore en haar familie. Wat een waste en hoe onbegrijpelijk. Gelukkig zijn er ook mooie momenten en mooie mensen die het leven draaglijk maken...
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. INTERVIEW. Biostatisticus Tom Wenseleers: “Omikron kan tot volledig nieuwe pandemie leiden”
  PREMIUM
  61

  INTERVIEW. Biostatis­ti­cus Tom Wenseleers: “Omikron kan tot volledig nieuwe pandemie leiden”

  “Uiterst zorgwekkend” noemt biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) de nieuwe coronavariant die vorige week opdook in Zuid-Afrika. “De eerste vaststellingen doen vermoeden dat omikron een stevig voordeel heeft tegenover delta”, zegt hij. “En dat lijkt niet gekoppeld te zijn aan een hogere besmettelijkheid, maar wel aan een vermogen om ons immuunsysteem en de vaccins te verschalken. Dat zou tot een volledig nieuwe pandemie kunnen leiden.”