Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen)
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) © vincent duterne / photo news

INTERVIEW. De zomer lacht ons toe. Zelfs expert Pierre Van Damme is nu hoopvol voor festivals: "Waarom niet? Jongeren verdienen dat na zo'n jaar”

Het was vrijdag een ‘hoeradag’, vol goed nieuws vanop het vaccinatiefront: voor september moet iedereen die dat wil zijn gevaccineerd, ook minderjarigen krijgen zicht op een spuitje en de bijhorende herwonnen vrijheid, en uit elk flacon met het kostbare goedje kan warempel zelfs plots een dosis extra worden gehaald. Hoe maken we dit ambitieuze voornemen waar? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce Vaccinatiestrategie, beantwoordt 10 essentiële vragen.

56 reacties

 • Peter Nols

  1 week geleden
  Het enige wat deze zomer veilig zal kunnen georganiseerd worden is Rimpelrock. Vergeet niet dat die vaccinaties nu gaan afhangen van cafébazen ttz burgemeesters. We zullen al blij mogen zijn als ze in juli met de 65-plussers klaar zullen zijn.
 • Lucien Peeters

  1 week geleden
  Met 70 % vaccinatie bereik je quasi een groepsimmuniteit.
 • Jennifer Peeters

  1 week geleden
  De jeugd verdient dat, Van Damme? En de mensen die gaan werken en degenen die al vanaf maart in hun kot blijven? Die hebben het veel moeilijker dan de jeugd die zit te niksen. Zorg er liever voor dat de grenzen gesloten worden zodat de jeugd niet op vakantie kan vertrekken.
 • Fientje Goderie

  1 week geleden
  Wanneer de regering het toelaat om nu te reizen gaat de zomer ons uitlachen ipv toelachen als door een hoge toename van besmettingen het niet aanvaarbaar wordt om te vaccineren.
 • Dick De Zeure

  2 weken geleden
  Het zou al goed zijn mochten we onze geliefden weer eens kunnen omarmen maar meteen spreken van festivals lijkt me toch een beetje te optimistisch. We zullen al blij mogen zijn als er geen derde golf komt. Echt veilig zal het pas zijn als de meeste mensen gevaccineerd zijn maar dat zal hoogstwaarschijnlijk pas na de zomer zijn.
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op