Radja Naiggolan en juf Freya Piryns.
Volledig scherm
PREMIUM
Radja Naiggolan en juf Freya Piryns. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Ph

INTERVIEW: Dat Radja Nainggolan topper werd, dankt hij mee aan die "knappe juf" Freya

Zijn eerste tattoo stond er nog lang niet op. De 12-jarige Radja Nainggolan reed nog met zijn fietsje en de tram naar school, dan naar de training en ‘s avonds laat weer naar huis. “Thuis hadden we het moeilijk, mama werkte dag en nacht voor ons. School was top. Om te voetballen op de speelplaats.” En om zijn favoriete juf Freya te zien, jong en mooi, gloedvol ambitieus in de meest multiculturele school van Vlaanderen én toen al zware Antwerp-fan.

 1. INTERVIEW. Valerie Van Peel (43) en haar godsdienstleraar: “Na het seksueel misbruik speelde ik de stoere. Meester Daems prikte er zo doorheen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Valerie Van Peel (43) en haar godsdienst­le­raar: “Na het seksueel misbruik speelde ik de stoere. Meester Daems prikte er zo doorheen”

  Sterke madam, zo wordt ze gezien en dat ìs ze ook. Politica Valerie Van Peel (N-VA) staat op de barricades voor kwetsbare jongeren en ze weet waarom. Ze werd als kind seksueel misbruikt. Goed dat er meester Daems was. Bijgenaamd ‘Moses’, of ‘die van godsdienst’. Compleet anders dan de anderen, daar op haar strenge uniformschool waar nog de meetlat werd gehanteerd om de roklengtes te controleren. “Ik verzweeg alles, maar hij zág me. Dwars door mijn stoere pose heen.”
 2. RODE NEUZEN INTERVIEW. Laura Tesoro heeft veel steun aan zanglerares Oljana: “Ik duwde mezelf over mijn limieten. Ze zei: voor wíe in godsnaam?”
  PREMIUM
  Showbizz

  RODE NEUZEN INTERVIEW. Laura Tesoro heeft veel steun aan zanglera­res Oljana: “Ik duwde mezelf over mijn limieten. Ze zei: voor wíe in godsnaam?”

  Oljana Weyler (39) is méér dan de zangcoach van Laura Tesoro (25). “Ook wel coach zonder het voorzetsel zang-, inmiddels.” En dat ontstond toen Laura even op drift sloeg toen ze op haar achttiende voor de derde keer zakte voor het toelatingsexamen voor het conservatorium. “Soms moet je op weg naar de top ook eens terugkijken hoe vér je al bent.” Een gesprek over niet willen opgeven, steun vinden bij elkaar en je limieten kennen.