Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Coronacommissaris Pedro Facon: “Het opbod van politici in Overlegcomité: dat is geen beleid voeren, maar politieke marketing”

Het einde is in zicht. Maar laat dat geen reden zijn om op de tafels te dansen - niet figuurlijk en als zeker niet letterlijk. Voorzichtigheid is geboden. Vooruitziendheid nog meer, want het werk is nog lang niet af. “Iémand zal er voor moeten zorgen dat we niet meer meemaken wat we hebben doorgemaakt”, zegt coronacommissaris Pedro Facon (40). Ook hij kwam niet zonder deuken uit zestien maanden corona: hij worstelde met een burn-out. “Het gaat beter nu: ik voel me niet meer persoonlijk verantwoordelijk voor alles wat misloopt.”

28 reacties

 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  Voor welke partij moet je spreken. Dit spelletje is nu wel genoeg geweest. Heet was voor de virologen toch allemaal te veel om te lossen. Maar het tegen deel is waar.
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  "ik voel me niet meer persoonlijk verantwoordelijk voor alles wat misloopt" Hij denkt al als een echte politieker.
 • anne callebaut

  1 jaar geleden
  Welke partij heeft dienen hier iets beloofd. Stop met die politieke leugens te vertellen en doe eens NORMAAL.
 • frans vereken

  1 jaar geleden
  de politiek doetn ons in vreugde leven!
 • phil smedts

  1 jaar geleden
  Hopelijk gaat Pedro Facron niet het legertje populisten vervoegen, hij kan als topambtenaar veel betere dingen doen. Als het gaat om de populaire uit te hangen, staan de politici elkaar te verdringen om als eerste in de media te komen, als er een politiek schandaal is, zoals met de vervuiling in Zwijndrecht, zie je ze niet meer, omdat ze druk bezig zijn om alles in de doofpot te duwen.