Vooruit-voorzitter Conner Rousseau
Volledig scherm
PREMIUM
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau © Jelle Vermeersch

INTERVIEW. Conner Rousseau: “Kandidaat-burgemeester in Gent? Na de kerstvakantie beslis ik”

“We gaan het over inhoud hebben hé.” Hij was behoorlijk op zijn tenen getrapt, toen onze krant enkele weken geleden schreef dat de Vooruit-voorzitter tegenwoordig meer influencer en BV is dan een politicus die het debat voert. Maar amper een dag later stond Conner Rousseau (28) alweer strijdvaardig voor de camera’s met voorstellen voor de betaalbaarheid van onze energiefactuur en dit weekend lanceert hij ‘The Big Shift’. “Ik moet constant lezen dat ik geen inhoud heb of dat ik ‘gene linkse’ ben. Als ik daar allemaal van moet wakker liggen, kwam ik mijn bed niet meer uit.”

 1. LIVE. Van Ranst: “18 omikrongevallen bekend in ons land” - Frankrijk verplicht mondmasker op speelplaats

  LIVE. Van Ranst: “18 omikronge­val­len bekend in ons land” - Frankrijk verplicht mondmasker op speel­plaats

  Wereldwijd maakt men zich intussen zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.
 2. School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettingen per klas”
  Play
  Bierbeek/Leuven

  School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettin­gen per klas”

  Net als heel wat andere scholen zag ook vrije school De Kinderberg in Bierbeek heel wat kinderen en personeel uitvallen door corona. Directeur Lieselotte Vereecke (40) besloot dat het welletjes was en onderwierp alle leerlingen aan een sneltest. In elke klas bleken minstens twee leerlingen positief. De school blijft al zeker gesloten tot 13 december.