Luc Van Gorp
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van Gorp © Aangeboden beelden via CM rechtenvrij / Karel Hemerijckx

INTERVIEW. CM-voorzitter Luc Van Gorp pleit voor imperfectie en leven op mensenmaat: “We zijn slaaf van onze systemen geworden en zie waar het ons heeft gebracht”

“Niet alles moet elke dag beter, sneller en harder. We moeten andere wegen durven inslaan.” Luc Van Gorp (55), voorzitter van CM, pleit in zijn nieuwe boek ‘Mensenmaat’ voor imperfectie. “Onze levensverwachting breekt alle records en onze geneeskunde scheert nooit geziene toppen. En toch telt ons land 460.000 langdurig zieken. Hoe kan dat?”

33 reacties

 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Deze meneer moet aanwezig zijn bij veel evaluatiegesprekken waar elk jaar extra doelstellingen worden opgeleid aan de werknemers..... want behaalde prestaties van werknemers resulteren in goeie statistieken en ogen goed voor de leidinggevenden.... Theoretisch is alles mooi maar de realiteit is toch wel wat anders
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat iemand zich es gaat buigen over de financiêle wantoestanden in dit land en alle mensen die armoede hebben ! Dààr moet het geld naartoe, niet naar show.
 • Dick De Zeure

  1 jaar geleden
  Wij zijn vooral slaven van de consumptiemaatschappij en voor al die onnodige luxe werken we ons uit de naad met alle nefaste gevolgen vandien. Het kan ook anders maar dan zullen we wel met wat minder luxe moeten leren leven. Less is more!
 • John Freedom

  1 jaar geleden
  Heel goed gezegd Werner Vanhoutte.
 • Fabienne Swinnen

  1 jaar geleden
  Ik stel voor dat mijnheer eens een kijkje neemt in de 460000 dossiers: waarschijnlijk veel mensen die zware ziekten gehad hebben of ongevallen of zwakke gezondheid.
 1. Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtoffer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensgevaar
  Gent/Deinze

  Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtof­fer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensge­vaar

  Een groep jongeren heeft maandagavond in het Parkbos nabij Gent een vijftiger in elkaar geslagen, mogelijk tijdens een ‘pedohunt’. Nadat het slachtoffer met zijn auto kon vluchten, raakte hij onwel en ramde enkele kilometers verder in Astene vier andere wagens. De bestuurder verkeert in levensgevaar. Zeven verdachten, onder wie twee minderjarigen, zijn opgepakt nadat onderzoek uitwees dat er kort voordien druk sms-verkeer was tussen hen en het slachtoffer. Een van de verdachten is intussen op vrije voeten.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.