Luc Van Gorp
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van Gorp © Aangeboden beelden via CM rechtenvrij / Karel Hemerijckx

INTERVIEW. CM-voorzitter Luc Van Gorp pleit voor imperfectie en leven op mensenmaat: “We zijn slaaf van onze systemen geworden en zie waar het ons heeft gebracht”

“Niet alles moet elke dag beter, sneller en harder. We moeten andere wegen durven inslaan.” Luc Van Gorp (55), voorzitter van CM, pleit in zijn nieuwe boek ‘Mensenmaat’ voor imperfectie. “Onze levensverwachting breekt alle records en onze geneeskunde scheert nooit geziene toppen. En toch telt ons land 460.000 langdurig zieken. Hoe kan dat?”

33 reacties

 • Chris Hom

  2 weken geleden
  Deze meneer moet aanwezig zijn bij veel evaluatiegesprekken waar elk jaar extra doelstellingen worden opgeleid aan de werknemers..... want behaalde prestaties van werknemers resulteren in goeie statistieken en ogen goed voor de leidinggevenden.... Theoretisch is alles mooi maar de realiteit is toch wel wat anders
 • Linda Wellekens

  2 weken geleden
  Het wordt hoog tijd dat iemand zich es gaat buigen over de financiêle wantoestanden in dit land en alle mensen die armoede hebben ! Dààr moet het geld naartoe, niet naar show.
 • Dick De Zeure

  2 weken geleden
  Wij zijn vooral slaven van de consumptiemaatschappij en voor al die onnodige luxe werken we ons uit de naad met alle nefaste gevolgen vandien. Het kan ook anders maar dan zullen we wel met wat minder luxe moeten leren leven. Less is more!
 • John Freedom

  2 weken geleden
  Heel goed gezegd Werner Vanhoutte.
 • Fabienne Swinnen

  2 weken geleden
  Ik stel voor dat mijnheer eens een kijkje neemt in de 460000 dossiers: waarschijnlijk veel mensen die zware ziekten gehad hebben of ongevallen of zwakke gezondheid.
 1. Bewoner overleden na uitbraak Indiase variant in woonzorgcentrum in Borsbeek, Marc Van Ranst reageert: “Net hele lage cijfers dankzij vaccinaties”

  Bewoner overleden na uitbraak Indiase variant in woonzorg­cen­trum in Borsbeek, Marc Van Ranst reageert: “Net hele lage cijfers dankzij vaccina­ties”

  In woonzorgcentrum Compostela in Borsbeek is een uitbraak met de Indiase variant van het coronavirus vastgesteld. Dat bevestigt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aan VTM NIEUWS. “Er zijn vijf besmettingen vastgesteld bij bewoners en personeel, waarvan drie met de Indiase variant. Helaas is er ook iemand overleden.” In het woonzorgcentrum was iedereen volledig gevaccineerd. “Je kan echter niet stellen dat de vaccins onvoldoende beschermen”, zegt viroloog Marc Van Ranst aan onze redactie. “Ze werken misschien minder bij bepaalde varianten, maar het zal niet ver verwijderd zijn van de honderd procent bescherming.”
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee