Stefan Grielens, directeur van het Vrij CLB Netwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Grielens, directeur van het Vrij CLB Netwerk. © Xavier Piron / Photonews

INTERVIEW. CLB wil quarantaineregels voor niet-zieke kinderen op de schop: “Zij moeten geen pasmunt zijn om ongevaccineerden te beschermen”

“Wie ziek is, blijft thuis en de rest komt naar school.” Stefan Grielens (49), directeur van het Vrij CLB Netwerk, pleit voor één simpele regel die het leven op school opnieuw draaglijk kan maken. “Contact tracing is zinloos bij zoveel besmettingen en al die kinderen die zonder klachten thuiszitten, lopen nog meer achterstand op. Onderwijs is toch prioriteit nummer één? Waarom dan kinderen als pasmunt gebruiken om zwakkeren en ongevaccineerden te beschermen?”

140 reacties

 • van roy jozef

  4 maanden geleden
  Om op reis te kunnen gaan zouden ze hun kinderen wel vacsineren. Dan gaat het inneens wel.
 • Dirk Verschueren

  4 maanden geleden
  Voor een paar hieronder: sluit het onderwijs en je gaat ook geen gezondheid meer hebben. Keer op keer, juist hetzelfde ... scholen zijn het probleem. Nee scholen reflecteren het probleem, alleen moet in een school constant getest worden en bij het minste alles sluiten en de caféganger mag rustig zijn pintje blijven drinken in een café waar er al 10 besmet zijn en zeggen dat gezondheid gaat boven onderwijs.
 • Jean Gallet

  4 maanden geleden
  Groot gelijk. Groepsimmuniteit had van bij de beginne het parool moeten zijn. vaccinatie weigeraars moeten maar uitzieken, thuis en niet in de ziekenhuizen. Schaf de voorrangregels af voor covid patiënten. Geen prioriteit meer. Ongevaccineerden laagste prioriteit.
 • Marnix Verschraegen

  4 maanden geleden
  Ja laat ze mar naar school gaan als de ouders besmet zijn. je zult zien hoe snel de school de deuren moet sleuten omdat er geen leraars beschikbaar zijn. Ze worden toch niet ziek, maar de ouders en grootouders dan ...
 • Katrien Quetin

  4 maanden geleden
  Waarom de kinderen dan vaccineren? Beter een dosis virus geven en scholen kunnen openblijven. Probleem opgelost.