Tijdens het interview in een verlaten Plopsland neemt CEO Steve Van den Kerkhof geen blad voor de mond.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het interview in een verlaten Plopsland neemt CEO Steve Van den Kerkhof geen blad voor de mond. © Florian Van Eenoo Photo News

INTERVIEW. CEO Plopsaland begrijpt niet waarom pretparken dicht moeten blijven: “In december 2019 waren we schuldenvrij, nu staan we 50 miljoen in het rood”

“Ik heb zo het gevoel dat ik nu al een jaar parken aan het managen ben zonder bezoekers, alsof ik werk in een fictieve wereld.” Steve Van den Kerkhof (45), CEO van Plopsaland begrijpt niet dat pretparken in buitenlucht langer aan de ketting moeten blijven. “Ik heb van het Overlegcomité ook niet gehoord hoe ze gaan voorkomen dat de besmettingscijfers verder doorstijgen. Het zal in elk geval niet aan ons liggen”, zegt hij sarcastisch.

42 reacties

 • Sandrino Van de Velde

  2 jaar geleden
  Wa zit dienen te klagen zeg en dan nog zeggen da ze meer steun nodig hebben pfff , de kermis en de evenementen zijn al meer dan een jaar gesloten terwijl de pretparken vorig jaar wel open geweest zijn voor 5000 bezoekers per dag
 • luc Van der Looy

  2 jaar geleden
  Komen zagen over geld te krijgen van de overheid dat doen ze wel maar een attractie van 15 miljoen euro daar spreekt men niet van.
 • Freddie Lamers

  2 jaar geleden
  De slogan is toch Building back better. Moet wel eerst alles gesloopt worden natuurlijk. En daar zijn ze nu toch goed mee bezig toch?
 • dretie munkies

  2 jaar geleden
  De pretparken moeten gewoon dichtblijven tot iedereen gevaccineerd is !
 • Thierry Willems

  2 jaar geleden
  wel heel simpel,om de scholen open te kunnen houden moet de rest dicht.ook de fabrieken durven ze niet dichtdoen.(voor wie kan begrijpen)wat trekkken bepaalde politiekers en virologen zich iets aan van het feit dat er bij veel mensen geen inkomsten zijn.hun wedde (royaal blijft binnenstromen)
 1. ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”
  PREMIUM
  49

  ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoor­de­lijk­heid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

  Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?
 2. ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven
  PREMIUM

  ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven

  Vrijdagochtend start in Antwerpen de assisenzaak tegen glazenwasser Stephaan Du Lion (58). Hij staat terecht op beschuldiging van vier moorden op evenveel vrouwen in de jaren 90. Pas decennia later bekende hij beetje bij beetje, maar veel herinnert hij zich naar eigen zeggen niet meer. Een reconstructie van hoe gruwelijk hij te werk ging en hoe één DNA-match hem de das omdeed.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.