Tijdens het interview in een verlaten Plopsland neemt CEO Steve Van den Kerkhof geen blad voor de mond.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het interview in een verlaten Plopsland neemt CEO Steve Van den Kerkhof geen blad voor de mond. © Florian Van Eenoo Photo News

INTERVIEW. CEO Plopsaland begrijpt niet waarom pretparken dicht moeten blijven: “In december 2019 waren we schuldenvrij, nu staan we 50 miljoen in het rood”

“Ik heb zo het gevoel dat ik nu al een jaar parken aan het managen ben zonder bezoekers, alsof ik werk in een fictieve wereld.” Steve Van den Kerkhof (45), CEO van Plopsaland begrijpt niet dat pretparken in buitenlucht langer aan de ketting moeten blijven. “Ik heb van het Overlegcomité ook niet gehoord hoe ze gaan voorkomen dat de besmettingscijfers verder doorstijgen. Het zal in elk geval niet aan ons liggen”, zegt hij sarcastisch.

42 reacties

 • Sandrino Van de Velde

  2 jaar geleden
  Wa zit dienen te klagen zeg en dan nog zeggen da ze meer steun nodig hebben pfff , de kermis en de evenementen zijn al meer dan een jaar gesloten terwijl de pretparken vorig jaar wel open geweest zijn voor 5000 bezoekers per dag
 • luc Van der Looy

  2 jaar geleden
  Komen zagen over geld te krijgen van de overheid dat doen ze wel maar een attractie van 15 miljoen euro daar spreekt men niet van.
 • Freddie Lamers

  2 jaar geleden
  De slogan is toch Building back better. Moet wel eerst alles gesloopt worden natuurlijk. En daar zijn ze nu toch goed mee bezig toch?
 • dretie munkies

  2 jaar geleden
  De pretparken moeten gewoon dichtblijven tot iedereen gevaccineerd is !
 • Thierry Willems

  2 jaar geleden
  wel heel simpel,om de scholen open te kunnen houden moet de rest dicht.ook de fabrieken durven ze niet dichtdoen.(voor wie kan begrijpen)wat trekkken bepaalde politiekers en virologen zich iets aan van het feit dat er bij veel mensen geen inkomsten zijn.hun wedde (royaal blijft binnenstromen)
 1. Na familiedrama: politie voerde vier interventies uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man
  Dendermonde

  Na familiedra­ma: politie voerde vier interven­ties uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man

  Na het Dendermondse familiedrama afgelopen weekend, waarbij de 33-jarige Ismail Y. zijn zwangere vrouw en zoontje doodde, raken meer en meer details bekend over de gezinssituatie. Zo moest de politie zeker vier interventies doen wegens intrafamiliaal geweld in de Zeelse woning waar Y. vroeger woonde met zijn vrouw Cennet K. (28) en hun kind. Cennet heeft daarbij nooit officieel klacht willen indienen tegen haar man.
 2. Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëlische nederzettingen

  Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëli­sche nederzet­tin­gen

  Verschillende Europese banken, waaronder zes Belgische, investeren tientallen miljarden in bedrijven die betrokken zijn bij illegale Israëlische nederzettingen. Dat blijkt maandag uit een nieuw rapport van de internationale ‘Don’t Buy into Occupation’-coalitie (DBIO), waarvan ook mensenrechtenorganisatie 11.11.11 deel uitmaakt. BNP Paribas Fortis blijkt de slechtste leerling in de klas.