CEO Tom Van Hemelrijck van PRG
Volledig scherm
PREMIUM
CEO Tom Van Hemelrijck van PRG © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. CEO die vaccincentra bouwt: “Als we het aanpakken zoals de Duitsers kan Rock Werchter of Tomorrowland wel doorgaan”

Als we in België dezelfde vaccinatiestrategie toepassen als in Duitsland, zijn in 366 dagen àlle 11 miljoen landgenoten gevaccineerd. “Maar dan mag de politiek niet talmen: tussen de beslissing en het volledig operationeel zijn van zo’n vaccincentrum zit 2 à 3 maanden”, zegt CEO Tom Van Hemelryck (47) van PRG. Het bedrijf, dat vooral actief is in de evenementensector, bouwt nu al twee zulke centra in Duitsland. Elke dàg zullen er 3.000 mensen een spuitje krijgen.

12 reacties

 • Robert DE REU

  1 maand geleden
  Simpele vraag, hoeveel zijn er al gestorven omdat ze dit jaar NIET naar een festival konden, en hoeveel door Covid,.
 • Jan Van Hoofstat

  1 maand geleden
  Volgens mij maakt de heer Van Hemelrijck een redeneringsfout. A rato van 3000 inentingen per centrum (10 voor heel België) per dag en dat een heel jaar lang kom je inderdaad aan ongeveer 11 miljoen inentingen. Ik meen echter begrepen te hebben dat een vaccin twee keer dient toegediend te worden. Indien dit zo is kunnen er, met deze capaciteit, in een jaar tijd slechts 5,5 miljoen mensen gevaccineerd worden... Misschien toch even checken?
 • Jan Danckaers

  1 maand geleden
  Waarom niet simpel houden, elke gemeente werkt zijn inwoners af, zoals bij de verkiezingen, dan kan het wel en verplicht, waarom nu niet
 • Ben De Beer

  1 maand geleden
  Met onze politiekers zijn alle burgers hier pas tegen 2025 ingeënt.
 • Tom Verstraete

  1 maand geleden
  Niet te geloven dat iedereen zich blijkbaar graag een volledig nieuw type vaccin wil laten inspuiten om een minimaal risico op overlijden door "Covid" te vermijden.  Informeer u over de validatieprotocollen van het vaccin en je zal zien dat er geen garantie is dat dit in alle gevallen en voor iedereen gaat werken.
 1. Professor Dirk Devroey vraagt zich af of huidige coronamaatregelen volstaan: “De cijfers dalen nu al niet meer”
  PREMIUM

  Professor Dirk Devroey vraagt zich af of huidige coronamaat­re­ge­len volstaan: “De cijfers dalen nu al niet meer”

  “Misschien zijn de huidige coronamaatregelen niet voldoende.” Die opmerkelijke uitspraak komt van professor Dirk Devroey, decaan van de faculteit Geneeskunde & Farmacie aan de VUB. “Als mens zou ik ook willen dat we tijdelijke kerstbubbels kunnen maken, maar als arts merk ik dat de cijfers nu al niet meer dalen.” Ook biostatisticus Geert Molenberghs ziet reden tot alertheid. Volgens Devroey moeten we bepaalde extra maatregelen in overweging nemen.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders