vincent duterne/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

INTERVIEW. CD&V-voorzitter Joachim Coens reageert op Grote Peiling: “We zijn tsjeven hé, we zijn nog te braaf”

Joachim Coens begrijpt niet waarom zijn CD&V in de Grote Peiling zakt naar 10% - en hij vindt het vooral zeer onterecht. Maar hij beseft wel dat de partij duidelijker moet maken waar ze voor staat. “Soms moet je als voorzitter blijkbaar gewoon je gedacht zeggen, ook al komt er uiteindelijk niets van. Maar polariseren zoals Bouchez, dat gaan we niet doen.”

120 reacties

 • Gerard Teeuws

  4 maanden geleden
  Geen probleem voor Cd&v met 11% kam je de eerste minister leveren. Moet houden.
 • Jaak Casteleyn

  4 maanden geleden
  Men zal bij die partij eens moeten beginnen beseffen dat de tijden van de pastoors en de nonnen reeds lang voorbij zijn, de mensen zijn wakker geworden, trouwens met partijleden die zichzelf minister bombarderen en er niks van bakken is de bevolking ook niet gediend. 24 zal voor uw “te brave” lees “te sluwe” partij een rampjaar worden.
 • GERARD de pelecijn

  4 maanden geleden
  Vlamingen zijn niet te braaf meer, ze staan op hun achterste poten en willen vooruitgaan en niet meer achteruit door hun geld af te troggelen en met leugens opgezadeld zitten!
 • Gunter Nuyens

  4 maanden geleden
  Maakt voor hen niet veel uit, ze willen toch samen gaan met de nva
 • werner vanhoutte

  4 maanden geleden
  Voorzitter zijn van een van een partij in comateuze toestand is geen godsgeschenk. Zeker niet als hij zich omringd met zelfbedieners als Beke, Crevits en Sami , verteller van parabels en knaapje van belangengroepen. De christendemocratie , eens een voorbeeld, is ontaardt tot een ordinaire zelfbedieningswinkel, zoals Beweging. net en hun Arco suppoosten. of kortom : de partij waar de christenen elkaar kruisigen. Totaal nutteloze partij , geen 5% waard en dat weten ze.
 1. Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeksrechter

  Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeks­rech­ter

  In de zaak rond Schild & Vrienden wil Hans Rieder, de advocaat van Dries Van Langenhove, grote delen van het onderzoek nietig verklaard zien omdat het uitgevoerd werd door een volgens hem partijdige onderzoeksrechter, die Van Langenhove "linkse, onnozele voorwaarden" zoals een bezoek aan de Dossinkazerne oplegde. Dat bleek donderdag op de zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die de regelmatigheid van het onderzoek nagaat.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.